Hogy kell sütőtököt sütni? SEGÍTSÉÉG!
Még soha nem sütöttem, sőt anyám is csak olyan kicsi koromban, amikor még nem figyeltem, hogy hogy vágja fel. Most kaptam a gyereknek tököt, nekiálltam felvágni, kimagozni. Arra még emlékszem, hogy hogy néz ki a sült tök, amikor kész van, de az enyém éppen nem úgy néz ki. :( Lefényképeztem, megnéznétek, hogy ez így normális-e?
A bal oldali sorra lennék kíváncsi, mert a többi alakja olyan, amilyennek lennie kell szerintem. De a bal oldali sornál már nem volt mag, ott csak szeleteltem. De én még soha nem ettem ilyen alakú sütőtököt. Szóval ezzel mi újság? Meg lehet így sütni/enni? Előre is köszönöm! :)
Szerintem meg lehet sütni úgy, ahogy van. Bár nem tudom, hogy fólián akarod-e.
Én tepsiben szoktam úgy, hogy öntök alá egy kis vizet. Amikor már teljesen jó puha, kez színe lenni a tetejének, akkor lesz jó. kb. 1 óra.
Szia! A feldarabolással és a kimagozással nincs gond :)
Mennyi ideig sütötted? Én minimum 45, max. 60 percig szoktam sütni kb. 180 fokon. A szélei már barnák lesznek, ill. ha beleszúrsz egy kést vagy villát akkor meg olyan az állaga mint a puha vajnak. Remélem tudtam segíeni. :)
Én simán kettévágom, nem is magozgatom, hanem úgy ahogy van. Én még vizet se teszek alá, simán megsül így is:)Ez az a verzió ha pürét akarok csinálni belőle, vagy főzelékhez.
Ha kezébe is akarok adni akkor úgy feldarabolom ahogy te is:)
Tök jó így :)
Így jó lesz:)
én is szoktam alá alufóliát tenni, és egy kis vizet is. Jó sokáig kell sütni, min. tényleg 1 óra.(A magatokéra esetleg tehetsz pici mézet.)
Én a bal oszlopot még kettévágnám, túl nagyok, nem sül át a belseje. Mi max. erősségen sütjük, és több mint 1 órát. Nekem nem sül meg 45 p alatt. Fólián csinálom, de vizet nem teszek alá (nagyanyám se tett).
Azért nem tűnik ismerősnek az alakja, mert régen nem ilyen tökök voltak. Ezeket a fajtákat azóta nemesítették. Régen a fehér héjjú, gömbölyű tökök voltak, és nagyon nagyok. Nagyanyámnak külön kisbaltája volt hozzá. Ma már 1-2 kilós tökök vannak, sárga héjjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!