Tudnátok nekem ötletet adni reggelihez?
Sziasztok! :) kolégista vagyok, és minden reggel ugyan az a kaja, suliba is azt eszem, tehát egész délelőtt. Arra gondoltam, összedobok valami, különleges , de egyszerű reggelit. Eddig az avokádókrémes szendvics van tervbe.
Valakinek ötlet? :)
Köszönöm :)
zabkása
1 pohár zab, 2 pohár víz, 1 tk cukor, 1 tk kakaópor 5 perc a mikroban (bármi másal is izesitheted)
mikros krumpli
kisebb szem krumplikat keresztben mélyen bevágsz
a vágás mentén margarin, só, alá egy kis viz
12-15 perc a mikrobaban
ha kész könyű hámozni tejfölel v. zöldségekkel ütös kaja
bögrés tojás
1 bögrét olajal kikensz
aprora tépkedet párizsi, sonka, hagyma, sajt... ami van a bögrébe raksz rá 1 tojás 1-2 perc a mikroban
mikros tejbe rizs
1 pohár rizs, 1 pohár tej, 1 pohár víz, 1 tasak vaniliás cukor, 1 marék felkockázott gyümi, 1 ek kakópr, 20 perc a mikroban
Tejberizst sósan főzöd, (vagy csak síma sós vízben megfőzöd a rizst és leszűröd), majd zöldpaprikát hosszába kettévágsz, megtöltöd a rizzsel, a közepébe nyomsz egy-egy félbevágott főtt tojást. Akár még a tetejét megkened mustárral vagy majonézzel stb. stb.
Ha a két fél paprikát akár külön csomagolod, akár összeborítod és könnyű "szállítani".
Jaa!!
Ha síma sós vízben főzted meg a rizst és leszűrted, akkor apróra vágott vöröshagymát dinsztelhetsz, a főtt rizst beleforgatod, sóval-borssal lehet ízesíteni, de akár egy kis apróra vágott petrezselymet is kavarhatsz hozzá, hogy ne csak a síma főtt rizs kerüljön a zöldpaprikába!
Olyat gondolsz,amit suliba is beviszel magaddal?
Szendvicssutos szendvics, joghurt muzlivel, kremturo, izesitett sajtkrem, izesitett vajkrem, fuszeres turo, jo reggelt keksz,,zabfalatok.
Milyen sutesi elehetosegek vannak? Ugy talan konnyebb segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!