Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemellehusit gombával...

Csirkemellehusit gombával szeretném megtölteni, de nemtudom, hogy ogyan kell elkészieni bele a gombát? (többi lent)

Figyelt kérdés
Egyszer egy étteremben rendeltem ilyen töltött csirkemellet gombával és a gomba nagyon finoman volt elkészitve picit talán csipős volt, meg nemcsak gomba volt benne, hanem kicsit szaftos volt, tehát nem volt száraz..de nemtudom, hogy hgy készithették!?Valakinek ötlete? Vagy akár mással megtölteni a csirkemmellet?(felvágott és sajt kilőve, már rengetegszer csináltam olyat)

2013. okt. 4. 11:33
 1/7 Kései Sirató ***** válasza:

Gombás töltött csirke:

Hozzávalók:

1 csontos csirkemell

2 egész csirkecomb

20 dkg gomba feldarabolva

2 főtt tojás összevágva

1 egész tojás

fél fej hagyma apróra vágva

3 gerezd fokhagyma összezúzva

fél csokor petrezselyem összevágva

1-2 zsemle tejbe áztatva

Elkészítés:

Miután alaposan megmostuk és megszárítottuk a csirkedarabokat, az egyik ujjunkkal óvatosan válasszuk el a bőrt a hústól, de vigyázzunk, hogy ne szakadjon ki. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk be a csirkét, és tegyük félre.


Kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, majd mehet rá a fokhagyma és az összevágott gomba is. Pároljuk össze, fűszerezzük sóval, borssal, és főzzük el a gomba által engedett nedvességet. Amikor már megpuhult a gomba, szórjuk rá a petrust, keverjük össze, és hagyjuk kicsit hűlni. Amikor már langyosra hűlt, adjuk hozzá az összevágott főtt tojást, a tejbe áztatott és jól kifacsart zsemlét és az egész tojást. Alaposan keverjük össze, hogy viszonylag homogén masszát kapjunk. Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, majorannával.


Töltsük meg az előkészített csirkét. Tegyünk bőven a bőr alá, de hagyjunk helyet a tölteléknek a dagadáshoz. Tegyük a csirkét kiolajozott tepsibe, kevés vizet öntsünk alá, kenjük be a csirke bőrét egy kis vajjal, és alufóliával fedjük le.


Előmelegített 175 fokos sütőben így süssük 1 órát, majd vegyük le az alufóliát, és pirítsuk meg a csirkét. Krumplipürével kínáljuk. Jó étvágyat!

2013. okt. 4. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Huu nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!! :) Máris megéheztem rá!!!! :)
2013. okt. 4. 11:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Amit mi nagyon szeretünk: egyszer töltöttem is, de inkább szószként esszük hozzá.


Hagymár megpirítod, ráteszed a gombát, ha megpuhult a gomba, akkor elfőződ róla a levet. Teszel 2 gerezd zúzott fokhagymát, egy doboz magyaros vajkrémet és petrezselmyet. Ha szükséges fűszerezed.

2013. okt. 4. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen neked is! :) Ezt panirozni is lehet?
2013. okt. 4. 12:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Mármint ugy értem, hogy betöltöm és utána panir, majd sütés?
2013. okt. 4. 12:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen lehet, én úgy csináltam. Csak várd meg míg kihül, mert amíg meled eléggé folyós és hidegen könybebb tölteni vele.
2013. okt. 4. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben köszi szépen! :)
2013. okt. 4. 17:18

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!