Zöldség alaplevet hogyan készítitek? És mit csináltok utána a zöldséggel?
Nyugodtan felhasználhatod majonézes/tartáros hideg salátának, vagy felaprítva/turmixolva/ledarálva befűszerezed mint a fasírozottat ízlésetek szerint, nyers tojással, liszttel/zsemlemorzsával összegyúrod és a gombócokat zöldség-fasírozottként megsütöd.
De félre is rakhatod, és amikor valami töltött húshoz a tölteléket gyúrod, akkor esetleg abba is belegyúrhatod.
maradék zldséget . vadasnak ,zöldség fasirtnak ,
lefagyaszthatod ,és bármilyen krémleveshez rakhatod
A zöldségekből készült krémlevesekhez szerintem felesleges külön zöldségalaplé, mert adva van a saját leve. esetleg a fokhagyma, hagymakrémlevesekhez tudnám elképzelni, de ott sincs jelentősége.
rengeteg zöldséget kell ahhoz főzni, hogy annak esszenciális értéke legyen.
Ha mégis erre szánod magad, én is csak a vadasmártásra szavaznék.
Egyszerűen vajban megpirítok répát, hagymát és zellergumót, majd felengedem kevés vízzel, fehérborral és kevés tejszínnel.. a végén pedig botmixerrel átmegyek rajta.: ) Sóval borssal fűszerezem csak. Ez a legtöbb krémleveshez remek háttérízt ad..: )
De ha klasszikus zöldségalaplevet akarsz, akkor egyszerűen főzz egy zöldséglevest: répa,fehérrépa,hagyma zellergumó zöldségzöldje, főzd jó puhára az egészet,só bors, és szűrd át kétszer..: )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!