Szalalkáli-t lehet valamivel helyettesíteni?!
Figyelt kérdés
Most fogok csinálni sütemény és nincs itthon.2013. szept. 28. 14:01
2/7 A kérdező kommentje:
és arányaiban ugyanannyi kell a sütőporból mint ha szalalkáli-t használnék?? jah és attól ha sütőport használok nem lesz más íze a sütinek?? egyébként köszönöm:)
2013. szept. 28. 14:07
3/7 anonim válasza:
Szerintem ízben nem nagyon lesz különbség.
"A sütőpor adagolása egyszerű, negyed kiló liszthez körülbelül egy teáskanálra van szükség. Ha a sütinkben író, citrom vagy joghurt van, akkor jobb sütőpor helyett szódabikarbónát használni, hogy elkerüljük a kellemetlen mellékízeket."
4/7 A kérdező kommentje:
huh de jó köszönöm ment a zöld kéz!!:)
2013. szept. 28. 14:13
5/7 anonim válasza:
Majd légy szíves, írd meg, milyen lett! :)
6/7 anonim válasza:
Pont a linkben van, hogy a sütőpor NEM összetévesztendő a szalalkálival...
Egyben egyeznek, hogy térfogatnövelő mindegyik.
De amibe szalalkáli kell, abba nem jó a sütőpor.
Megnézném azt a hatlapost, ami sütőporral készül.
7/7 anonim válasza:
6-os:
"A nátrium-hidrogénkarbonát elterjedése előtt az ammónium-bikarbonátot sütőporként is alkalmazták szalalkáli, szalagáré illetve szalatka néven"
A családban nálunk csak sütőport használt mindenki, szalalkálit soha, mégis jók lettek a sütik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!