Tojássárgákat hogyan lehet hasznosítani?
Figyelt kérdés
Tortához kell 10 tojásfehérje, és megmarad ugyanennyi sárgája.2013. szept. 27. 11:57
1/7 anonim válasza:
Le szoktam fagyasztani jégkockatartóba, kiborogatom, és akkor tudom hány darab van. Utána pl. pogácsa kenésre :) vagy linzerbe.
2/7 anonim válasza:
Rántottának, kis tejjel, vagy tejföllel elhabarva nyugodtan felhasználhatod.alá egy kis szalonna, hagyma, egy ígéretes vacsora. pláne még egy kis gomba, ha szeretitek.
3/7 anonim válasza:
A fagyasztásos megoldás is nagyon jó. nekem is vannak régi hűtőből megmaradt 8-10 db-os műa. tojástartó rekeszeim.
abba belepöttyenteni a sárgákat és lefagyasztani járható út. főleg folpackkal kibélelve.
ha kőkeményre fagyott, akár egy kis dobozba is tárolható.
ha kiveszed és felenged, mindenre jó. a linzer, pite pl tökéletes felhasználás egyenként.
4/7 anonim válasza:
A legtöbb mártásba csak sárgája kell, én a fehérjével nem tudok mit csinálni.
Süssél halat és csinálj hollandi mártást pl.
5/7 anonim válasza:
Fank, madartej, vaniliakremes sutik, turokremtorta, raffaello szelet.
6/7 Vörösnefelejcs válasza:
Én meg pogácsát gyúrnék belőle és azt a tésztát tenném a fagyasztóba.
(Ha jól rémlik, a törökmézben meg csak sárgája van...)
7/7 anonim válasza:
Csinalj belole madártejet "madarak" nèlkul/ mert ahhiz kéne a ferhèrje is/. Sokkal finomabb tojással es vanillincukorral mint pudingporból készítve! De a legtobb vaníliás dologhoz jó!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!