Tojásból mit csináljak? (rántottán, tükörtojáson kívül)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Liszed, tejed van?
Ha van verj fel egy tojást sóval. Keverj bele egy deci tejet és annyi lisztet, hogy egy jó sűrű tésztát kapj. Süsd meg palacsintasütőben. Így is finom, viszont a legjobb ha félbehajtod és megkened tejföllel, krémsajttal, ketchup-majonéz keverékével.
Amúgy ha nem több hetesek a tojásaid, nyugodtan otthagyhatod a hűtőben a koleszban, jó lesz az jövőhétre is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Főzd meg, vágd ketté, a sárgáját pici vaj + tejföl + só + bors + egyéb fűszer (esetleg apróra vágott vöröshagyma, akármi ízlés szerint) visszatöltöd a fehérjébe. Az egészet nyakod öntöd egy kis tartárral és nyomás vele befelé!
Vagy: tojáspörkölt: apróra vágott vöröshagymát megdinsztelsz, törpaprikával, kevéske vízzel felengeded, sót, borsot bele. Majd egy evőkanál tejfölbe/tejszínbe lisztet símára kavarsz, azt belefőzöd, amikor már összerotyogott, belekarikázod az előre megfőzött tojásokat. Főtt rizzsel, nokedlivel tálalod.
Apropó: készíthetsz tojásos nokedlit is!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Főzd keményre, vágd össze, és keverd el a hét végére "hidegélelemként" kapott májkrémes förmedvénnyel.
Turbózd sóval, borssal, ha van mustárral, majonézzel, Piros Arannyal, Gulyáskrémmel, stb.
Pirítóson tipikus koleszos kaja...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!