Tojásból mit csináljak? (rántottán, tükörtojáson kívül)
Liszed, tejed van?
Ha van verj fel egy tojást sóval. Keverj bele egy deci tejet és annyi lisztet, hogy egy jó sűrű tésztát kapj. Süsd meg palacsintasütőben. Így is finom, viszont a legjobb ha félbehajtod és megkened tejföllel, krémsajttal, ketchup-majonéz keverékével.
Amúgy ha nem több hetesek a tojásaid, nyugodtan otthagyhatod a hűtőben a koleszban, jó lesz az jövőhétre is.
Főzd meg, vágd ketté, a sárgáját pici vaj + tejföl + só + bors + egyéb fűszer (esetleg apróra vágott vöröshagyma, akármi ízlés szerint) visszatöltöd a fehérjébe. Az egészet nyakod öntöd egy kis tartárral és nyomás vele befelé!
Vagy: tojáspörkölt: apróra vágott vöröshagymát megdinsztelsz, törpaprikával, kevéske vízzel felengeded, sót, borsot bele. Majd egy evőkanál tejfölbe/tejszínbe lisztet símára kavarsz, azt belefőzöd, amikor már összerotyogott, belekarikázod az előre megfőzött tojásokat. Főtt rizzsel, nokedlivel tálalod.
Apropó: készíthetsz tojásos nokedlit is!
Főzd keményre, vágd össze, és keverd el a hét végére "hidegélelemként" kapott májkrémes förmedvénnyel.
Turbózd sóval, borssal, ha van mustárral, majonézzel, Piros Arannyal, Gulyáskrémmel, stb.
Pirítóson tipikus koleszos kaja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!