Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok ajánlani valami...

Tudnátok ajánlani valami finom juhtúrós pogácsa receptet?

Figyelt kérdés
Cukrásznak tanulok, és a munkahelyemen csináltam egyik nap, aztán olyan finom volt, hogy gondoltam itthon is megsütöm, de a receptet elfelejtettem. Annyira emlékszem, hogy 1 kiló liszthez tettem 80 dkg vajat 60 dkg juhtúrót sót tojást élesztőt és tejfölt. Ti mennyit tennétek a többiből vagy esetleg tudnátok valami jó kipróbált receptet?
2013. szept. 22. 13:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Olyant, amit írtál nem, mert pokoli drága is lenne.

amit én szoktam , egy nagyon egyszerű omlós pogácsa.

semmi más nem kell hozzá, mint

-25 dkg liszt

-25 dkg vaj/margarin

-25 dkg juhtúró

Só csak annyi, amennyit a juhtúró mellett még megkíván.

csak összegyúrni, kinyújtani lekenni tojással és apró pogácsákat szaggatni.

tehéntúróval is finom, de akkor egy teáskanál só is kell bele, de ez ízlésfüggő.

2013. szept. 23. 08:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem is teszel bele tojást vagy élesztőt?
2013. szept. 24. 10:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem, ebbe nem kell semmi.De ez jelzem egy porhanyós, sokáig elálló pogácsa, nem olyan, mint az élesztősök, hogy másnapra már megszottyadnak, nem igazán finomak.Nézd, próbáld ki, aztán vagy megjegyzed, vagy elfelejeted :)

Én vagy 30 éve tanultam egy kolléganőtől, eddig mindenkinek ízlett.

2013. szept. 24. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!