Melyik a kedvenc leveles tésztátok? Hol szoktátok venni, és mennyiért?
A Lidl-ben is 200-300 Ft között van azt hiszem. Méretre ezek szerintem egyformák mind. Recept, két kedvencünk:
Virslis roló:
Elnyújtjuk a lapot vékonyra, négyzetekre vágjuk és fél virsliket tekerünk a négyzetekbe. Sorba rakjuk sütőlapra, és meghintjük szezámmaggal vagy reszelt sajttal, forró sütőben sütjük.
Túrós batyu:
Ugyanezeket a négyzeteket túrótöltelékkel töltöm, négy sarkukat összefogva vagy félbehajtva teszem a tepsire.
Meg lehet kenni tojással vagy sülés után megszórni porcukorral. A túrótöltelék: 250 g túró, 1 tojás, 2 kanál tejföl, 4 kanál cukor, 1 vaniliás cukor, 4 kanál búzadara. Kikeverem, ezzel töltöm a batyukat.
6-os vagyok, az én receptem:
250 g liszt
125 ml víz
5 g ecet
5 g só
Ezeket összegyúrjuk és kinyújtjuk vékonyra majd a közepére puha vajat teszünk (250 g, egészben) és ráhajtogatjuk a tésztát. Hagyjuk pihenni kb. fél órát, kinyújtjuk és hajtogatjuk 3X 30 perces időközönként. A hajtogatások után lehet használni :D 180-230 fokon sütjük meg.
Múltkor ebből csináltam almarózsákat, isteni lett, mert én egy kicsit feljavítottam a receptet, de ez az ötletadó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!