Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell finom rizspudingot...

Hogy kell finom rizspudingot készíteni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 4. 21:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Rizspuding fahéjas almaszósszal


Hozzávalók:


8 dl tej, 12 dkg rizs, fél rúd vanília, fél citrom, só, 10 dkg cukor. Az almaszószhoz: 1 evőkanál vaj, 3 savanykás alma, őrölt fahéj, citromlé, cukor ízlés szerint, 1 teáskanál keményítő.


Elkészítés:


A tejet öntsük lábasba, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a megmosott rizst. A vaníliával, a citrom vékonyan levágott héjával és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg a rizsszemek puhák nem lesznek. Az elkészült rizst cukorral ízesítsük. Ha túl száraz lenne, öntsünk még alá tejet, hogy kissé folyós legyen. Végül vegyük ki a vaníliarudat és a citromhéjat. Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a vajat, tegyük bele a megtisztított és felszeletelt almát. Annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Egy kávéskanálnyi őrölt fahéjjal, pár csepp citromlével és cukorral ízesítsük. Fedővel lefedve pároljuk 5-6 percig. Ha szükséges, a párolólevet pótoljuk. A hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be. A tejberizst töltsük üvegpoharakba, tetejére a fahéjas almaszószból öntsünk.


Elkészítési idő: 40-60 perc

2009. nov. 7. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. nov. 7. 20:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!