Hogy kell finom rizspudingot készíteni?
Rizspuding fahéjas almaszósszal
Hozzávalók:
8 dl tej, 12 dkg rizs, fél rúd vanília, fél citrom, só, 10 dkg cukor. Az almaszószhoz: 1 evőkanál vaj, 3 savanykás alma, őrölt fahéj, citromlé, cukor ízlés szerint, 1 teáskanál keményítő.
Elkészítés:
A tejet öntsük lábasba, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a megmosott rizst. A vaníliával, a citrom vékonyan levágott héjával és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg a rizsszemek puhák nem lesznek. Az elkészült rizst cukorral ízesítsük. Ha túl száraz lenne, öntsünk még alá tejet, hogy kissé folyós legyen. Végül vegyük ki a vaníliarudat és a citromhéjat. Egy kis serpenyőben olvasszuk meg a vajat, tegyük bele a megtisztított és felszeletelt almát. Annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Egy kávéskanálnyi őrölt fahéjjal, pár csepp citromlével és cukorral ízesítsük. Fedővel lefedve pároljuk 5-6 percig. Ha szükséges, a párolólevet pótoljuk. A hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be. A tejberizst töltsük üvegpoharakba, tetejére a fahéjas almaszószból öntsünk.
Elkészítési idő: 40-60 perc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!