Mi az a zuzapörkölt?
Nem a gyomra!
Úgy kell elképzeni, mint két fél kagyló, ami között őrlődik a táplálék, mielőtt a gyomorba jutna.
Mivel igen erős szerv, csupa izom, zsír gyakorlatilag nincs rajta.
Nagyon finom pörköltnek is és levesben is! Én nem hagynám ki!
Pedig a zúza zúzóGYOMOR! De ettől függetlenül egyik legfinomabb belsőrésze a csirkének, pulykának .. stb.
Akkor mi a véleményed a kolbászokról, hurkákról, amik
disznóbélbe vannak töltve , vagy a disznósajt pl a disznó gyomrába.nem beszélve a marhabendőről, azaz a pacalról.
ezekről mit titkol el az anyukád ? :))
Aki azt írta, hogy "a zúza a pipi begyében van", életében nem bontott fel egy csirkét!
A zúza ugyanúgy egy külön belső szerv, mint a szíve, mája, akármi!
Nagyon finom, és nyugodtan megeheted, én pl. gyakran vásárolok, ha nem is csirkéét (mert az apró), inkább liba, vagy pulyka-zúzát. Nagyon szépen meg lehet pucolni és nagyon finom pörköltet lehet belőle főzni.
Mondd kedves, a körömpörköltet ugye megeszed? Pedig a körmeivel mindenféle sárba, és egyéb trutymóba belemászik, de hát azért szoktuk megtakarítani!
A zúzát is megtakarítjuk!
Hát a kolbászról le szokás venni a bőrét, nem?
Nem szeretem az ilyen belső szerveket, csak a húsát. Illetve régen a májat is, de egyszer amikor vágtam föl ebédnél, folyt ki belőle a vér és azóta azt sem eszek.
A zúza valóban gyomor... de valami fantasztikusan finom. A belső hártyáját, ami a vad dolgokkal érintkezik, azt eltávolítják, és tisztára van mosva az egész.
De akkor továbbmegyek, páran már leírtak ezt-azt, ha megismétlem, sorry:
- Kolbász. Ezt tudom, írták... azt mondod, lehúzzák a bőrét... persze, de előtte akár hónapokig benne van. Nekem nem probléma... tisztár mosott állapotban használják fel. Nem mellesleg a friss sült kolbászról nem mindig tudod a bőrét lehúzni.
- Máj. A szervezet méregtelenítő szerve.
- Vese. Ugye ne ragozzam?
- Kakashere... pörköltnek, rántottának isteni.
- Házi tojást ettél már? Főve, vagy tükörtojásnak? Olyat, amiben látszott egy kis "szem"? Na kérlek, az a picicsibe zigóta állapota.
- Túró. A tejet (amit a tehén tőgyéből fejnek) hagyják megsavanyodni, ezután megalvad, és ennek hevítésével nyerik...
És nem sorolom... attól, hogy a zúza a csirkének a gyomra, attól ehető, finom... csak adj esélyt az ételeknek. Kóstold meg, ha nem ízlik, akkor ez van... de így nagyon sok jóból fogsz kimaradni az életed során, ha ez alapján szelektálsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!