Libamájat szeretnék csinálni a párom szülinapjára, mire figyeljek, Pesten hol vegyek jót?
Libamájat nagyon könnyű rosszra csinálni, főleg, ha nem is vagy tapasztalt a főzésben. Nem lenne jobb inkább étteremben ünnepelnetek?
A Carne di Hall és a Kispiac Bisztró éttermeket csak ajánlani tudom liba/kacsamáj témában, és 3 fogás borral két főre megvan 12-15e körül.
Ráveszem végre magam és te meg le akarsz beszélni? :)
Hezitálok én is, hogy bele merjek-e vágni, ráadásul nem is olcsó, ha esetleg elrontom, akkor nem pár száz forintot dobok ki az ablakon.. de szokta mondogatni, hogy mikor csinálok már neki libamájat, szóval az én főztömet szeretné. Gondolkodok amúgy, köszi a tippet, hogy hol lehet finomat enni!
Szakmámból adódóan volt szerencsém enni néhányszor ebből a csemegéből.
A libamáj, és a HÍZOTT libamáj nem azonos kategória. Nagyon nem.
A hízott liba mája(ún. zsírmáj) világos barna színű, nyersen is szinte szétmálló alapanyag. Olcsóbb a májszél, drágább a testes közepe, ami akár fél kiló felett is lehet.
Javaslatom:
Valóban hájat kell venni hozzá, kb. háromszoros mennyiséget mint a máj. Fél gyerektenyérnyi kockákra vágva
kezdd el sütni a hájat. Közben a májat spékel meg harmad-fél gerezd friss fokhagymával, gazdagon.
Amikor a tepertő kezd felúszni a zsírban, tedd bele a májat, addig süsd, amíg a közepe nem véres, tovább egy perccel se.(pár perc)
Melegen is finom, de az igazi hidegen, zsírjával leöntve, pirítóson.(nagyot nyeltem..D)
Term. a kisült tepertő lila hagymával, jóféle rizlinggel kísérve nem sokkal marad el a májtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!