Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Libamájat szeretnék csinálni...

Libamájat szeretnék csinálni a párom szülinapjára, mire figyeljek, Pesten hol vegyek jót?

Figyelt kérdés
Inkább vega vagyok, mint húsos, a májat pedig nagyon nem szeretem, a párom viszont erről áradozik már régóta.

2013. szept. 17. 12:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Libamájat nagyon könnyű rosszra csinálni, főleg, ha nem is vagy tapasztalt a főzésben. Nem lenne jobb inkább étteremben ünnepelnetek?


A Carne di Hall és a Kispiac Bisztró éttermeket csak ajánlani tudom liba/kacsamáj témában, és 3 fogás borral két főre megvan 12-15e körül.

2013. szept. 17. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Ráveszem végre magam és te meg le akarsz beszélni? :)


Hezitálok én is, hogy bele merjek-e vágni, ráadásul nem is olcsó, ha esetleg elrontom, akkor nem pár száz forintot dobok ki az ablakon.. de szokta mondogatni, hogy mikor csinálok már neki libamájat, szóval az én főztömet szeretné. Gondolkodok amúgy, köszi a tippet, hogy hol lehet finomat enni!

2013. szept. 17. 12:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet kapni hájjal együtt, így a legegyszerűbb. Hájat kiolvasztod lábasban, amikor már teljesen felolvadt a zsír belepottyintod a libamájat, mérettől függően kb. 4 percig kell sütni mindkét oldalát, maximum 10 percig süljön, különben megkeményedik. Mellé készíthetsz krokettet, és pl. imádom aszalt szilvás mártással vagy tokajis almával. :) Szerintem elrontani nem lehet, nem olyan bonyolult, csak túl sokáig ne süsd.
2013. szept. 17. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi! És így együtt hol veszed a hájat és a májat?
2013. szept. 17. 12:59
 5/6 doboszoli ***** válasza:

Szakmámból adódóan volt szerencsém enni néhányszor ebből a csemegéből.

A libamáj, és a HÍZOTT libamáj nem azonos kategória. Nagyon nem.

A hízott liba mája(ún. zsírmáj) világos barna színű, nyersen is szinte szétmálló alapanyag. Olcsóbb a májszél, drágább a testes közepe, ami akár fél kiló felett is lehet.

Javaslatom:

Valóban hájat kell venni hozzá, kb. háromszoros mennyiséget mint a máj. Fél gyerektenyérnyi kockákra vágva

kezdd el sütni a hájat. Közben a májat spékel meg harmad-fél gerezd friss fokhagymával, gazdagon.

Amikor a tepertő kezd felúszni a zsírban, tedd bele a májat, addig süsd, amíg a közepe nem véres, tovább egy perccel se.(pár perc)

Melegen is finom, de az igazi hidegen, zsírjával leöntve, pirítóson.(nagyot nyeltem..D)

Term. a kisült tepertő lila hagymával, jóféle rizlinggel kísérve nem sokkal marad el a májtól.

2013. szept. 17. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, neked is köszönöm a részletes választ! :)
2013. szept. 18. 12:50

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!