Nektek melyik vajas csokoládékrém szimpatikusabb tortába (fondan alá)?
Krém I:
2 db tojás
4 ek liszt
3 dl tej
2 tábla étcsokoládé
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
(ízlés szerint lehet 2-4 ek mogyorókrém, sportszelet, rum)
A tojást és a lisztet kikeverjük csomómentesre, majd hozzáöntjük a tejet. Gőz fölött két perc alatt sűrű krémetfőzünk, majd belekockázunk másfél-két tábla csokoládét, amíg meleg, és újra jól átkeverjük, hogy elolvadjon.
Hagyjuk kihűlni.
Eközben habosra keverjük a margarint a porcukorral, és hakihűlt az előbbi krém, összekeverjük.
Ha fel akarjuk dobni, mehet bele 2-4 ek mogyorókrém., Esetleg olvasztáskor lehet bele tenni egy sport szeletet és kevés rumot, úgy különlegesebb ízt kapunk.
Krém II.
Előbbi krém változata, de nem margarinnal, hanem 3-5 dl tejszínnel habosítunk, így könnyedebb lesz a krém, és kevesebb a porcukor. Kérdés, hogy ez jó-e a fondan alá?
Krém III.
320 g porcukor
1 db vaníliarúd
160g kakaópor
280 ml állati habtejszín
400 g vaj vagy margarin
A tejszínt a cukorral olyan sűrű sziruppá forraljuk, amelyből egy cseppet kivéve két ujjunk között vékony szálat tudunk képezni.
Ekkor belekeverjük a kakaóport és a kikapart vaníliát, végül elkeverjük benne a vajat vagy a margarint. Ha kihűlt keverjük ki még 300-400 g vajjal vagy margarinnal Egy éjszakán át pihentetjük.
Saját megjegyzés:
Állítólag a III. krémet használják a cukrásztatokban a leginkább.
Nem tudom, nekem picit soknak tűnik a vaj, de nem biztos, tekintve, hogy emeletes tortát csinálnék, abba végülis kell a cucc, kívül-belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!