Hogy kell a hagymás tojást készíteni?
Valamikor gyerekkoromban ettem utoljára. Annyira emlékszem, hogy a hagymást előtte felszeletelve, olajon meg kell párolni. Amikor már jól megpuhult, akkor mehet rá a tojás és jól át kell sütni azzal is.
No de milyen fűszerek mehetnek bele? És kell e a hagyma alá vizet is önteni vagy csak elég az olaj?
Köszönöm szépen a segítséget!:)
Hagymás rántottát? Úgy, ahogy leírtad. Só, bors mehet bele, aztán ami szíved vágya, pl. pirospaprika, de felőlem aztán oregánóval vagy szerecsendióval is szórhatod, kinek mi :)
Nem kell alá víz, isten ments!
Szalonnát kakastaréjra, vagy kockára vágva kisütöd, rárakod a félfőre (félfülre-máig is vitatéma) vágott hagymát, módjával sózod, a hagymát, puhára, vagy ropogósra sütöd, rá az elhabart akárhány tojást, kocsonyásra/keményre sütöd, és mint Lenin elvtárs mondta: "Be a szervezetbe!!"
Egy-két zöldpaprika, érett paradicsom, némi frissen őrölt bors csak javít az ügyön.
Csípős csalamádéval, friss kenyérrel maga a Kánaán!
Variációk egy témára...
szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát kevés zsírban üvegesre párolok, majd bele a karikára szelt, csípős füstölt kolbászt (!), átforgatom, ráöntöm a felvert tojásokat, és sózom.
Ha megsült, átcsúztatom a tányérra, borssal, tört-paprikával megszórom a tetejét. Csemege-, vagy kovászos uborkával, esetleg cikkekre vágott nyers paradicsommal, és persze a fincsi, puha kenyérrel fejedelmi kaja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!