Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a hagymás tojást...

Hogy kell a hagymás tojást készíteni?

Figyelt kérdés

Valamikor gyerekkoromban ettem utoljára. Annyira emlékszem, hogy a hagymást előtte felszeletelve, olajon meg kell párolni. Amikor már jól megpuhult, akkor mehet rá a tojás és jól át kell sütni azzal is.

No de milyen fűszerek mehetnek bele? És kell e a hagyma alá vizet is önteni vagy csak elég az olaj?


Köszönöm szépen a segítséget!:)


2013. szept. 16. 18:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hagymás rántottát? Úgy, ahogy leírtad. Só, bors mehet bele, aztán ami szíved vágya, pl. pirospaprika, de felőlem aztán oregánóval vagy szerecsendióval is szórhatod, kinek mi :)


Nem kell alá víz, isten ments!

2013. szept. 16. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Jól emlékszel, pont úgy kell:)de ha van egy kis szalonnád és azzal kezded, azt kisütöd és arra teszed a hagymát, megpárolod, majd erre a felvert tojásokat, úgy még olaj sem kell, nemhogy víz.Viszont isteni finom , persze nem diétás menü.
2013. szept. 16. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor holnap lehet neki is esem. Ezer éve nem ettem... jó friss kenyérrel... Már korog is a pocim:))
2013. szept. 16. 21:14
 4/5 doboszoli ***** válasza:
100%

Szalonnát kakastaréjra, vagy kockára vágva kisütöd, rárakod a félfőre (félfülre-máig is vitatéma) vágott hagymát, módjával sózod, a hagymát, puhára, vagy ropogósra sütöd, rá az elhabart akárhány tojást, kocsonyásra/keményre sütöd, és mint Lenin elvtárs mondta: "Be a szervezetbe!!"

Egy-két zöldpaprika, érett paradicsom, némi frissen őrölt bors csak javít az ügyön.

Csípős csalamádéval, friss kenyérrel maga a Kánaán!

2013. szept. 16. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Variációk egy témára...

szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát kevés zsírban üvegesre párolok, majd bele a karikára szelt, csípős füstölt kolbászt (!), átforgatom, ráöntöm a felvert tojásokat, és sózom.

Ha megsült, átcsúztatom a tányérra, borssal, tört-paprikával megszórom a tetejét. Csemege-, vagy kovászos uborkával, esetleg cikkekre vágott nyers paradicsommal, és persze a fincsi, puha kenyérrel fejedelmi kaja!

2013. szept. 17. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!