Lefordítaná nekem valaki ezt a receptet?
Hozzávalók:
A tésztához:
80 g tejberizs( mármint a kerek formájú, tejberizsnek való), 220 ml tej, 2 evökanál méz, 2 ek karamellszósz, 1 tojás, 20 g vaj a forma kikenéséhez
A krémhez:
1 l habtejszín, 100 g porcukor, 3 tojásfehérje, 2 cs vaniliáscukor, 3 cs zselatin, 200 g mogyorókrokant (vágott, pirított mogyoró), 300 g karamellszósz, 3 ostyalap
A mázhoz:
100 g olvasztott tejcsokoládé 1/2 teáskanál pálmazsír, 1 ek krokant.
Elkészítés:
a rizsböl tejjel és mézzel tejberizst fözünk, ha kicsit meghült, a karamellszószt és a tojást beledolgozzuk. Egy tortaforma alját kivajazzuk, a masszát betesszük és 180 fokon kb 15 perc alatt sütjük. A formából kiszedve kihütjük.
A tejszínt a cukorral és valiniáscukorral felverjük. A zselatint a csomagoláson található utásítás szerint elkészítjük, a habba keverjük és a harmadoljuk. A ostyalapokat méretre vágjuk.
A rizses lapra rákenjük a karamellszósz egyharmadát, erre a tejszínhabot, krokanttal megszórjuk, és a karamell/tejszín/krokant sorrendet még kétszer ismételjük.
A tortát kb 4 órára hütöbe tesszük.
A csokoládét a pálmazsirral felolvasztjuk, és a ostyalapokra kenjük, megszórjuk a maradék krokanttal.
A torta tetejére tesszük.
A tortát két napig hütöben tartjuk, csak utána lesz igazán finom.
Remélem, sikerül megcsinálni, ha kérdésed van, akkor írj majd vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!