Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem ebéd ötleteket?

Írnátok nekem ebéd ötleteket?

Figyelt kérdés
Teljesen kifogytam az ötletekből. Néhány étel forog körbe-körbe nálunk, nincs ötletem mit főzzek. Inkább második félére lennék kíváncsi, és tészta nélküliekre. Tésztáson kívül viszont jöhet bármi, a lecsótól, a pörköltféléken keresztül a főzelékig, minden. Nagyon köszönöm.

2013. szept. 11. 14:53
 1/6 anonim ***** válasza:

- Pörköltfélék: attól függ miből készíted, csirke, (vagy csak liba-zúza, pulyka-zúza) sertés, esetleg csak külön a köröm, marha, esetleg csak külön a pacal, szeretem a birka-pörköltet is.

- Rakottak: darált hússal: káposzta kelkáposztával vagy hordós aprókáposztával, esetleg a rakott zöldbab, rakott karfiol.

- Rakott krumpli kolbásszal, tojással, de rakottat készítettem ma cukkiniből

- Rántott-sült húsok: főzelékkel, vagy rizi-bizivel, vagy krumpli-köretekkel, mártásokkal, tejföl-alapúakkal, vagy valami mással

2013. szept. 11. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Lencse főzelék fasirttal

rakott krumpli

sült hurka kolbász tört burgonya

rántott hal ,hús ,zöldség

zöld saláta grillezett csirkemell

töltött csirkecomb

resztelt máj

lúdaskása

tarhonyás hús

chillis bab

házi hamburger

tortilla

2013. szept. 11. 15:16
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

borsóleves,bableves pogácsával , palacsinta

[link]

[link]

[link]

[link]

brassói,rakott krumpli , sült hús , cordon bleu , sajtos csirkemell , natúr szelet , házilag hamburger :) stbstb....

2013. szept. 11. 15:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Szinte felsorolhatatlan a lehetőségek tára.

Főzelékek. par.káposzta, par.krupli, szárazbab, zöldbab, zöldborsó, sárgaborsó, spenót, sóska,tök,, karalábé... stb.

ezekre feltétek szintén nagyon sokfélék lehetnek. pörkölt, fasírt, sülthúsok, sültkolbász, sült szalonna, rántottmáj, rántotthús, rántott hagymakarikák,tükörtojás...stb.

Tojáspörkölt, különböző zöldségpörköltek, pl zöldborsó, karfiol,gomba... stb rizzsel vagy krumplikörettel.

zöldségfélékből is lehet fasírtokat készíteni, vagy egy egyszerű tócsnit, valami szósszal.

a darálthús is ezerféleképpen felhasználható, húspogácsa vagy egybesült fasírt, rakottasok a már említett zöldségekkel.

a tepsiskrumplinak is van sokféle változata, lehet variálni az otthon fellelhető alapanyagokból.

a házi pizza is egyszerű és laktató.

és akkor még nem is írtam a tartalmas leveseket, gulyások variációja, palócleves, frankfurtileves, raguleves, nyírségi gombócleves ,kolbászos krumplileves ...

ezek után is lehet egy könnyebb főzelék, de bundáskenyérrel is laktatóak lehetnek.

amikor a tésztát kizártad nem tudom, hogy ebben benne vannak-e a sült tésztás ételek, mert levesek mellé kiváló egy pogácsa, bukta,túrógombóc, túrósbatyu, smarni, máglyarakás,mákosguba,aranygaluska , rizskoch is.

Akár egy szakácskönyvre valót is írhatnánk, még akkor is, ha a kifőtt tészta kilőve:)

2013. szept. 11. 18:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket.
2013. szept. 11. 20:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Sajtszoszos csirkemell baconnel, rakott krumpli, gombapaprikas, brassoi krokettel, rantott sajt, rantott gomba es karfiol krumplipurevel, turogomboc, toltott csirke, daralthusos sult cukkini, krumplifozelek sult virslivel, kelkaposztafozelek, szekelykaposzta,toltott paprika.
2013. szept. 11. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!