Fagyott pulykamáj, mit kezdjek vele?
Most "esett ki" a mélyhűtőből... hogyan használjam fel? Valaki leírná, mit kell csinálni vele? Elég sok úgy látom.
(ja kezdő vok amúgy :D)
Enged ki ,hogy ne legyen fagyos :
Nagyon sok mindnre felhasználhatod : ránhatod : ha kirántod előtte áztasd majorannás ,fokhagymás tejbe ,pár órára : Majd csepegtesd le töröld szárazra : villával bököd meg a májat így nem fröcsköl sütés közben . majd panérold ki . ha kirántotad csak akkor sózd .
Zsirban is kisüthed : melegen ,és hidegen is finom .
resztelt máj
Szóval minden csinálhatsz belőle amit májból szoktunk :
Kenyére májasnak .
A májat kevés lesütött vörös hagymán ,és fokhagymán átpirtod ne maradjon nyers ,füszerezed majorranával ,borssal , ha kihült ,, teszel hozzá kevés vajat ,füszereket esetleg 1kis konyakot . majd turmixolod . lezárt dobozban 1-2 hétig el áll .
Ha kiengedett, az előbbieken túl lehet még:
- májgaluska husi-levesbe
- májpuffancs
keress rá a net-en, sokféle recept van egyikből is, másikból is. Válassz ízlésed szerint. Egyszerű elkészíteni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!