Natúr szelethez, hogyan tudnék csinálni valami fokhagymaszószt, vagy valami fokhagymásat?
Kevéske vajat olvasztol (nem kell, hogy forró legyen), tejfölbe szoktam lisztet símára kavarni, és egy jó adag zúzott fokhagymát tenni, pici sót-őrölt borsot is, és az egészet belekavarom az olvasztott vajba. Legyen kézügyben hidegvíz, mert a liszt elkezd besűrűsödni, hígítani és kavarni kell, mint a rántást. Amikor már elegendő a mennyiség, és megfelelő az állag (sűrűség), akkor szoktam visszarakni bele a natúr-sültet, és még egy kicsit összerotyogtatom őket.
Ha a tejfölbe nem a fokhagymát, hanem a liszt mellé reszelt sajtot kavarsz (+ fűszerek), akkor az a sajtmártás (nálam)! :)))
3-as vagyok!
Ha tőlem kérdezted: 2 evőkanál tejfölbe 1 evőkanál lisztet szoktam símára kavarni. A vizet még sosem mértem, mert mindig csak kicsit öntök rá és kavarom-kavarom mint az őrült, ha kell még akkor öntök rá, és kavarom-kavarom... majd látod!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!