Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tényleg nem szabad a disznóhús...

Tényleg nem szabad a disznóhúst "angolosan" enni?

Figyelt kérdés
hogy a közepe egy kicsit véres maradjon azt nem szabad? merthogy nekem csak úgy lesz elég puha
2009. nov. 2. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Miért ne szabadna? Természetesen ha nektek úgy ízlik nyugodtan egyétek úgy.
2009. nov. 2. 19:57
 2/9 anonim ***** válasza:
22%
+ Nem lesz tőle semmi bajotok ha erre célzol.
2009. nov. 2. 19:57
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy hallottam, hogy nem egészséges, mert a disznóhúsban gyakran előfordulhatnak élősködő férgek, és ha nincs jól átsütve, azok benned kötnek ki... :S (trichinella)
2009. nov. 2. 20:03
 4/9 anonim ***** válasza:
85%
Valóban az élősködők,és bacik miatt kell minden húsfélét jól átsütni.
2009. nov. 2. 20:07
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Attól függetlenül, hogy feltételezzük, hogy manapság már nem kerülhet bevizsgálatlan hús az asztalra, disznóhúst csakis hosszú hőkezelési folyamat (sütés, főzés, füstölés, pácolás, érlelés)után szabad fogyasztani, mert mint az előttem válaszoló is irta, veszélyt jelenthet az egészségedre!
2009. nov. 2. 20:10
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor ne egyetek kolbászt és szalámit sem. Legalábbis minőségeset ne mert az hőkezeletlen nyers húsból készül.

Trichinella vaddisznóban fordul, esetleg olyan nem nagyüzemi sertésben, ami erdő alatt találkozhat vad testvéreivel, és "csigát, békát" ehet amitől megfertőződhet.

Vágóhidakon elvileg ellenőrzik, rekeszizom minta mikroszkópos vizsgálatával. Rekeszizomban szeret leginkább betokozódni, ott észlelhető először.

2009. nov. 2. 20:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó: ajánlom figyelmedbe a 20:10-es választ. :S
2009. nov. 2. 20:16
 8/9 anonim ***** válasza:
ha emlékeim nem csalnak a borsóka is a disznóban tanyázik
2009. nov. 2. 20:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Figyelembe veszem, hőkezeletlen kolbász és szalámi (a minőségesebb fajta az mind az) ha fertőzött húsból készült, az pech. Nagyüzemi sertésnél ennek minimális az esélye. Vadhús esetén viszont valós a veszély.
2009. nov. 2. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!