SOS. Tartósíthatok ezzel is?
Figyelt kérdés
Megcsináltam ezt a receptet,és most a végén jöttem rá,hogy szalicilem nincs,csak Nátrium-benzoátom.Helyettesíthetem,vagy kuka az egész ketchupom??
2013. szept. 6. 14:11
1/4 anonim válasza:
ugyanolyan jó mint a szalicil, vagy talán még jobb is.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi,pont most kevertem bele,kész vagyok,nagyon finom lett!!!!!!!Nyamiiii:)
2013. szept. 6. 15:03
3/4 anonim válasza:
Jól tetted, hogy beletetted, mert szalicilt már egy jó éve nem lehet kapni a kedves EU jóvoltából.
viszont a NA-benzoát is tökéletes tartósítószer, de ezt is csak módjával lehet használni.
Bár ennek nincs semmi mellékíze, mint a szalicilnek volt, ha egy kicsit több ment az alapanyagba.
4/4 anonim válasza:
Ma már nem is lehet kapni szalicilt a boltba, visszavonták. Lekvár eltevéskor kerestem a Tescoba és ott mondta az eladó,hogy már nincs forgalomban, helyette van a Nátrium-benzonát. Azzal raktam el a lekvárt és nagyon finom lett:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!