Laska gombát vettem. Nem szeretném kirántani. Mit készítsek belőle?
Szia!
Készithetsz laskagomba pörköltöt:
Hozzávalók:
1 kg laskagomba,
1 db paradicsom,
2-3 db zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
só,
1 púpozott kávéskanál rózsapaprika,
10 dkg sertészsír,
1 mokkáskanál csípős pirosarany
Elkészítés:
A gondosan megmosott gombát durvára vágjuk fel és 20 percig főzzük.A finomra összevágott hagymát pirítsuk meg zsírban,majd tegyük hozzá a szeletekre vágott paradicsomot és zöldpaprikát.Futtassuk meg a zsírban,majd adjuk hozzá a pirospaprikát és az előfőzött gombát.Sóval kevés borssal,piros arannyal ízesítsük,majd pároljuk puhára.
Vagy tejszines,zelleres laskagomba ragut:
Hozzávalók:
50 dkg laskagomba, egy kis fej zeller fele, 1 csokor petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, esetleg oregano, borsikafű
tejszín, ha van otthon egy pár kocka húsos szalonna vagy aromás sonka
sajt, ha van többféle is
Elkészítés:
A gombát megmossuk, felkockázzuk. A sonkát, vagy szalonnát és a gyufaszálra vágott zellert kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, gombát. Megsózzuk. Ha összepárolódott, megszórjuk egy teáskanálnyi liszttel és felengedjük tejszínnel. Ha nincs elég tejszín, tejjel és vízzel pótoljuk a szükséges mennyiségre.
Sűrű ragu állagúra összeforraljuk. Belereszelünk sajtot, beletehetünk maradék sajtkrémet is. Kevés füstölt sajt kiválóan egészíti ki a laskagomba finom aromáját.Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó főzöcskézést!;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!