Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Laska gombát vettem. Nem...

Laska gombát vettem. Nem szeretném kirántani. Mit készítsek belőle?

Figyelt kérdés
2009. nov. 2. 10:27
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Készithetsz laskagomba pörköltöt:

Hozzávalók:

1 kg laskagomba,

1 db paradicsom,

2-3 db zöldpaprika,

2 fej vöröshagyma,

só,

1 púpozott kávéskanál rózsapaprika,

10 dkg sertészsír,

1 mokkáskanál csípős pirosarany

Elkészítés:

A gondosan megmosott gombát durvára vágjuk fel és 20 percig főzzük.A finomra összevágott hagymát pirítsuk meg zsírban,majd tegyük hozzá a szeletekre vágott paradicsomot és zöldpaprikát.Futtassuk meg a zsírban,majd adjuk hozzá a pirospaprikát és az előfőzött gombát.Sóval kevés borssal,piros arannyal ízesítsük,majd pároljuk puhára.

Vagy tejszines,zelleres laskagomba ragut:

Hozzávalók:

50 dkg laskagomba, egy kis fej zeller fele, 1 csokor petrezselyem

2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, esetleg oregano, borsikafű

tejszín, ha van otthon egy pár kocka húsos szalonna vagy aromás sonka

sajt, ha van többféle is

Elkészítés:

A gombát megmossuk, felkockázzuk. A sonkát, vagy szalonnát és a gyufaszálra vágott zellert kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, gombát. Megsózzuk. Ha összepárolódott, megszórjuk egy teáskanálnyi liszttel és felengedjük tejszínnel. Ha nincs elég tejszín, tejjel és vízzel pótoljuk a szükséges mennyiségre.

Sűrű ragu állagúra összeforraljuk. Belereszelünk sajtot, beletehetünk maradék sajtkrémet is. Kevés füstölt sajt kiválóan egészíti ki a laskagomba finom aromáját.Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó főzöcskézést!;-)

2009. nov. 2. 10:49
 2/2 anonim ***** válasza:
Én levesnek szeretem a legjobban! :)
2010. jan. 30. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!