Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet nagyon finom...

Hogyan lehet nagyon finom zöldborsófőzeléket készíteni?

Figyelt kérdés
2013. szept. 4. 10:41
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Nyers, vagy fagyasztott borsóból:

- kevés zsíron/olajon átforgatom a borsót + az apróra vágott petrezselymet, pici vízzel födő alatt puhára párolom. Amikor puha, visszasütöm zsírjára, megszórom liszttel, összekavarom, hideg vízzel felengedem. Sót teszek bele és borsot, vagy sót + pici cukrot, attól függ, hogy sósan vagy édesen szeretem-e. Ha valaki tejjel akarja, akkor ha a rászórt lisztet egy pici vízzel elkavartad rajta, akkor a többit lehet tejjel felönteni, persze nem kell belőle sok, mert különben leves lesz belőle.


Ha konzerv/üveges (=készre főzött) borsó, akkor először rántást készítek, és ha azt felengedtem, akkor öntöm bele a leszűrt borsó-szemeket. Ugyanúgy vagy csupa vízzel, vagy tejjel is lehet, édesen, vagy sósan, ki hogyan szereti.

2013. szept. 4. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 gömbicica ***** válasza:
20%

konzervborsónál én a borsó levét nem szoktam kidobni.

hisz abban főtt!!!!!

1-es! Te leöntöd, és inkább vizet teszel? hmm.

petrezselyem nagyon fontos apróra!! vágva. Ha veszed, szagold meg, hogy finom illata legyen.

némely zöldségesnél olyan pocsolyaszagu petrust árulnak, hogy fujjjjj.

ha van piaci lehetőség, akkor inkább ott vegyél.

2013. szept. 4. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Azt egy szóval sem írtam, hogy én szoktam konzerv-borsóból akármit is készíteni! Alapból nem veszek konzervet a bennük levő tartósítószer miatt! Inkább a fagyasztómat pakolom meg a nyers-borsóval!


Szóval mielőtt leordítod a fejemet, olvasd el, mi van oda írva!

2013. szept. 4. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Pedig ezt írtad a konzervnél... "először rántást készítek"...stb.
2013. szept. 4. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 gömbicica ***** válasza:

Kedves 1-es 3-as.

Ezt irtad:

"Ha konzerv/üveges (=készre főzött) borsó, akkor először rántást készítek, és ha azt felengedtem, akkor öntöm bele a leszűrt borsó-szemeket. Ugyanúgy vagy csupa vízzel, vagy tejjel is lehet, édesen, vagy sósan, ki hogyan szereti."


és nem orditotam le a fejedet, csak ugy elcsodálkoztam magamban, hogy a borsót leszüröd.


Ne haragudj((( üdv. Edit.

2013. szept. 4. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 gömbicica ***** válasza:

"1-es! Te leöntöd, és inkább vizet teszel? hmm."


Ha ez Neked leorditás, akkor mégegyszer bocsi(

2013. szept. 4. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
43%

Én kicsit sajátosítottam a receptet, mi így szeretjük, kicsit fűszeresebben.

Egy fél hagymát apóra vágok és kicsit üvegesre pirítom, de nem barnára. Erre megy rá a borsó. Ha fagyos, akkor fagyottan teszem a lábosba és ha kiengedett akkor öntöm fel vízzel. Ha üveges(bár ezt én nem szeretem) akkor levével együtt öntöm rá. Teszek bele borsot, egy babérlevelet, fokhagymát egy keveset és pici pirospaprikát no meg sót. Ezt megfőzöm, közben kóstolom a levét. Mikor megfőtt habarást készítek(tejföl, liszt és a borsó leve) és behabarom, hoy jó legyen az állaga.

Ez egy picit fűszeresebb fajta főzelék, én picikét csípősre is csinálom, de ez igazán nem fontos. Rántani nem szoktam, nekem nem hiányzik belőle.

Ha olyan klasszikus, édeskés menzás főzeléket szeretnél bors és pirospaprika maradjon ki.

2013. szept. 5. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
36%
Gömbcica, itt nem Neked kell bocsánatot kérned! Téged bántottak meg, és ,aki sáros benne, most nagyokat hallgat, pedig amúgy igencsak beszédes menyecske...
2013. szept. 5. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
0%
Nekem sehogy. Utálom a zöldborsó főzeléket (meg a sárgarépát és a kettő keverékét, a finomfőzeléket is). Egyébként nem vagyok válogatós, ezeken felül csak 4 Magyarországon is normális dolgot (csiga, kagyló nem ide tartozik) nem eszek és iszok meg - és kerülendő a perverz megjegyzéseket, csak italokra és ételekre gondolok.
2013. szept. 6. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
39%

Hogy finom-e, azt döntsétek el, ha kipróbáltátok:


Olajban apróra vágott hagymát pirítok, csak enyhén rózsaszínűre. Megfűszerezem pirospaprikával, esetleg csípőssel is, majd felengedem kis vízzel. Beleteszem a fagyasztott borsót, vagy a kifejtett borsót. Ha kevésnek gondolom, akkor még öntök hozzá vizet. Sózom, majd hagyom felfőni. A fagyasztottat forrástól számítva kb. 10 percig elég főzni, a kifejtettet amíg megpuhul. Lisztből és tejfölből habarást készítek, és kevergetve hozzáadom a borsóhoz. Felfőzöm, kicsi őrölt borsot is szórok a tetejére. Ha még szükséges, lehet sózni is.


Hát, én így készítem. Nem tudom, hogy kinek hogy ízlik, de próbáljátok ki.

Én is ki fogom próbálni ezeket a recepteket!


Jó étvágyat!

2013. szept. 8. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!