Hogy kell finom, édes zöldborsófőzeléket csinálni?
Figyelt kérdés
Ma készítettem, de nem lett jó. :S
Leírná nekem valaki, hogy pontosan hogyan kell? És hogy miből mennyi kell?
Köszönöm!
ÜDV!
2009. jún. 13. 15:04
1/4 anonim válasza:
Hozzávalók
1,5 kg fejtett zöldborsó
7 dkg zsír
8 dkg liszt
petrezselyem
cukor
só
Leírás
Forralj fel 1,2-1,5 liter sós vizet, s főzd benne puhára a borsót. Közben készíts világos petrezselymes rántást, s azzal sűrítsd be a főzeléket. Végül édesítsd kevés cukorral.
Megjegyzés
A zsenge borsót nem főzzük, hanem rövid lében pároljuk, s a végén nem rántással, hanem lisztszórással sűrítjük.
30 perces munka
2/4 anonim válasza:
Én cukros tejben főzöm meg a borsót, majd keményítővel sűrítem be.
3/4 anonim válasza:
Valószínűleg nem benned van a hiba, hanem a borsóban: lehet, hogy nem zsenge édesborsó volt, hanem valami kemény nagyszemű vacak. Vagy éppen összeöntöttek kétfélét.
4/4 anonim válasza:
Szia! Lehet már sikerült finomat főznöd mióta kérdeztél, de azért leírom hátha még nem. Finom édeset akkor kapsz, ha bonduelle üveges zöldborsót használsz.Én 2 üveggel szoktam használni. Úgy készül, hogy lé nélkül a borsót lábosba teszed, felöntöd vízzel hogy ellepje. Ha félig megfőtt, beleöntesz 2dl tejszín, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, pici tej keverékét lassan, fokozatosan. Teszel bele csipet sót, csipet cukrot és puhára főzöd. Isteni finom édes. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!