Hogy kell szép, pergősre megfőzni a rizst? Melyik fajta rizs nem ragad?
Vagy az én technikám rossz, vagy a rizsek vacakok, de lehet hogy mindkettő, mert már hónapok óta csak ragacsot sikerül főzni belőle!
Reál A vagy B rizst szoktam venni.
A B-rizs nem tetszett, mert sehogy sem akart átfőni, kemény maradt belül .Most direkt A-rizst vettem, erre az meg szétfőtt.Abban megegyeztek, hogy mindkettő ragacsos, elég íztelen állagú lett.Olyat akarok enni, amilyen a"menzás" rizs szokott lenni,ízletes, pergős, kicsit olajos.Nem ilyen vizes maszlag.Úgy szoktam csinálni, hogy jól megmosom a rizst, aztán felöntöm vízzel, amennyi ellepi, teszek bele sót, egy csepp olajat.Mikor már eléggé megpuhult, akkor hagyom hogy elfőjje a vizet, lefedem és várom, hogy a gőzben még párolódjon, de ekkor már elzárom a lángot alatta..Általában mindenki így csinálja, nem?Akkor nem értem, nekem miért nem sikerül.Min kéne változtatnom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!