Ismeri valaki ennek a süteménynek a receptjét?
Ez egy kicsit hosszú lesz, ezért előre is bocsánat.
Gyerekkoromban volt egy cukrászda, ahol aranykrémest lehetett kapni. Nagyon finom volt. Évtizedek óta nem találkoztam vele, csak egyszer, de csak a neve volt ugyanaz, első kóstolásra még az íze is hasonló volt, de mégsem ugyanaz (túl sok volt a krémben a túró). Viszont nem régiben újból rábukkantam az egyik cukrászdában. Nagyon szeretném elkészíteni én is, de az aranykrémesre nem találok olyan receptet, ami akár csak hasonlítana rá.
Szóval a keresett sütemény :
3 réteg finom, puha, fehér piskóta közöttük fehér vajas krém, a tetején csokoládé. Az egész alapvetően édes, de a krémben van valami ami ad az egésznek egy kis savanykás ízhatást, amitől nem lesz tömény. Úgy gondolom talán egy kis citromhéj van bele reszelve a krémbe.
Ha most saját kútfőből kellene kísérletezgetnem, akkor a krémbe vajat, porcukrot, egy kevés citromhéjat és egy kevés túrót tennék. Persze kísérletezgethetnék, de szeretném kihagyni a futottak még kategóriát és nem pocsékolni velük az időt. Jó lenne, ha valaki ráismerne erre a sütire és megosztaná velem a receptjét.
Köszönöm
A citromhéj nem savanyít....egyáltalán nem.Citromsav, borkősav, (ezek por alakúak)vagy citromlé...savanyíthat.
Kár, hogy ott ahol etted nem kérdeztél legalább a cukrász után...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!