Puncstorta? ~~~~~
Nekem ez a recept vált be, nagyon finom lett:)
Igen erre magamtól is rájöttem.
De láttam olyat amibe tesznek kakaót sőt a régebbi édeskönyvembe is úgy van .. de néztem neten cukrász készített csak rumos cukros szirupba mártotta a tölteni való piskótát.
A legegyszerűbb a tortát is úgy csinálni, ahogy a kockát, én rém egyszerűen szoktam.
6 tojásos piskótát sütök, a széleit 2-3 centi szélesen levágom, egy tálba tördelem. Cukorból és vízból 1:2 arányban főzök szirupot, én mondjuk olyan 2 dl körül szoktam készíteni, ha a cukor rendesen felolvadt, ízlés szerint, de jócskán mehet bele rumaroma (Kingston rum, a jamaikai nem jó). Ráöntöm a leszaggatott piskótára, közben alaposan keverem, hogy mindenhol felszívja, ha átázik, a maradékot már nem öntöm rá, ha kevés, akkor több sárgabaracklekvárt teszek bele, de az mindenképpen kerül bele legalább 2 evőkanállal. Teszek bele egy marék mazsolát és azt is elkeverem.
A levágott szélű piskótát középen elvágom két lapra, hogy betöltsem. Alul és felül is a belső felét megkenem rumos baracklekvárral, beletöltöm a masszát, ráteszem a tetejét és ennyi. A tetejére Oetker cukormázat szoktam csinálni, az a legegyszerűbb, de van, hogy 5-10 dkg porcukorból, 5-10 dkg margarinból (attól függ, mekkora a piskótalap) keveréket készítek, megfestem piros ételfestékkel, a tetejére kenem és villával megmintázom.
Na, torta ugyanez lehet, mondjuk egy 4 tojásos a 28 cm tortaformában alapnak, és egy 2-3 tojásos piskóta tölteléknek.
Én vizes piskótát sütök, az egy tojásra 6 dkg cukor, 4 dkg liszt és 1 evőkanál víz. Egyben verem fel a tojást a cukorral, ha szép habos és sűrű, buborékos a teteje, akkor mehet bele a liszt és egy késhegynyi szódabikarbóna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!