Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puncstorta? ~~~~~

Puncstorta? ~~~~~

Figyelt kérdés
A egy eredeti puncstorta recept érdekelne annyiféle van az interneten nem tudom , melyik lehet a jó.

2013. aug. 26. 20:10
 1/7 anonim válasza:
40%

[link]

Nekem ez a recept vált be, nagyon finom lett:)

2013. aug. 26. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi ez is egy érdekes módja lehet majd ki is próbálom , de szerintem a rendes puncs tortába nem kell puncsos punding
2013. aug. 26. 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem, nem kell bele puding. A linken levő receptek semmi koze a puncstortahoz....
2013. aug. 26. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Igen erre magamtól is rájöttem.


De láttam olyat amibe tesznek kakaót sőt a régebbi édeskönyvembe is úgy van .. de néztem neten cukrász készített csak rumos cukros szirupba mártotta a tölteni való piskótát.

2013. aug. 26. 20:39
 5/7 anonim ***** válasza:
En is rumos cukorsziruppal tudom, meg baracklekvarral
2013. aug. 26. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb a tortát is úgy csinálni, ahogy a kockát, én rém egyszerűen szoktam.

6 tojásos piskótát sütök, a széleit 2-3 centi szélesen levágom, egy tálba tördelem. Cukorból és vízból 1:2 arányban főzök szirupot, én mondjuk olyan 2 dl körül szoktam készíteni, ha a cukor rendesen felolvadt, ízlés szerint, de jócskán mehet bele rumaroma (Kingston rum, a jamaikai nem jó). Ráöntöm a leszaggatott piskótára, közben alaposan keverem, hogy mindenhol felszívja, ha átázik, a maradékot már nem öntöm rá, ha kevés, akkor több sárgabaracklekvárt teszek bele, de az mindenképpen kerül bele legalább 2 evőkanállal. Teszek bele egy marék mazsolát és azt is elkeverem.

A levágott szélű piskótát középen elvágom két lapra, hogy betöltsem. Alul és felül is a belső felét megkenem rumos baracklekvárral, beletöltöm a masszát, ráteszem a tetejét és ennyi. A tetejére Oetker cukormázat szoktam csinálni, az a legegyszerűbb, de van, hogy 5-10 dkg porcukorból, 5-10 dkg margarinból (attól függ, mekkora a piskótalap) keveréket készítek, megfestem piros ételfestékkel, a tetejére kenem és villával megmintázom.

Na, torta ugyanez lehet, mondjuk egy 4 tojásos a 28 cm tortaformában alapnak, és egy 2-3 tojásos piskóta tölteléknek.

Én vizes piskótát sütök, az egy tojásra 6 dkg cukor, 4 dkg liszt és 1 evőkanál víz. Egyben verem fel a tojást a cukorral, ha szép habos és sűrű, buborékos a teteje, akkor mehet bele a liszt és egy késhegynyi szódabikarbóna.

2013. aug. 26. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
*vízből
2013. aug. 26. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!