Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktatok karácsonyra sütni?

Mit szoktatok karácsonyra sütni?

Figyelt kérdés

Süteményekre gondolok. Idén szeretnék újítani ezért kérnék jól bevált recepteket.

Lehet hogy korainak tűnik ez a kérdés, de szeretném karácsony előtt kipróbálni és van két gyerkőcöm akik mellett nem mindig van lehetőségem sütkérezni.

Az ötleteket előre is köszönöm.

2009. okt. 30. 18:37
1 2
 1/12 igabcsy ***** válasza:
94%

Nálunk hagyomány a bejgli.

De nem az a boltban kapható száraz kicsi rudak.

Az én bejglim inkább a kalács és a bejgli közötti átmenet. Mivel a Karácsonyt nem a konyhában szeretem tölteni, ezért többnyire 2-3 nappal előtte megsütöm. (Volt már úgy kellett eldugnom a család elől, hogy karácsonyra maradjon)

A másik süti, ami elmaradhatatlan az a zserbó.

Ezek elég szokványos receptek, de ha kéred akkor leírom.

2009. okt. 30. 18:46
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én kókuszkockát szoktam csinálni,mézes is mindig van,plusz szent estére vmi tortát is fogok sütni, jaj van egy nagyon finom torta a mézes csokitorta,ha érdekel a recept leírom,karácsonyra sztem az nagyon illik.
2009. okt. 30. 18:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én torockói hamus zsákot szoktam csinálni, ez egy diós süti.
2009. okt. 30. 18:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hatlapos,hollandkocka,Rigó Jancsi,esetleg néger kocka:)
2009. okt. 30. 19:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Lekváros linzer, Fanta szelet, Habos piskóta, Bejglit boltban veszem Interspárban drága, de annyira fincsi, én nem tudok olyat sütni.
2009. okt. 30. 19:54
 6/12 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk nagy a család,mivel nyugdíjas vagyok,én sütök mindenkinek.Beiglit nem szeretjük,helyette in kább kígyórétest sütök alma-dió-meggy-gesztenye töltelékekkel az ünnep előtti napokban.November elején sütök gyümölcskenyereket,az az ünnepre összeérik.6-8 féle aprósüteményt sütök,mézespuszedlit stb.Bevonom cukor vagy csokimázzal,és cukorral,csokireszelékkel stb.díszítem.Fém vagy papírdobozban sokáig eláll.A sorok közé szalvétát teszek,így nem szárad ki.Az ünnep előtt néhány nappal készítek élesztős kuglóftésztát,símat és kakaósat,meg valamilyen ételszínezékkel más színűt is.A muffinsütőben mini kuglófokat sütök.Ezeket is bevonom fehér vagy barna csokival,a tetejüket aprócukorral díszitem.Hetek múlva is friss marad.Közvetlen az ünnep előtt sütök gyümölcstortát,dobostortát,csokitortát,mert mindenki mást szeret.Sósat csak szilveszterre sütök.
2009. okt. 30. 21:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Most látom,hogy rceptet is kértél:

25 dk margarin

15 dk cukor

3 evőkanál víz

40 dk finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

2 csomag vanilia ízű puddingpor

A margarint a cukorral kikeverjük,a többi hozzávalót beledolgozzuk.

Különféle formákkal kiszaggatjuk,vagy gombócokat formálunk belőle,melyekre tehetünk diót,mogyorót,Smarties cukrot stb.De a gombócokat vites villával szét is lapíthatjuk,és a tetejére csokireszeléket,kókuszt stb szórhatunk.

Ha a liszből elveszünk 10-l5 dekát,és helyette darált diót,mogyorót,mandulát,kókuszt teszünk,akkor más ízű tésztát kapunk,A tészta egyrészébe kakaót is tehetünk.

Ha kerek formával szaggatom ki,akkor lekvárral,mogyorókrémmel összeragasztom,és rácsorgatok a tetejére cukor vagy csokimázból csíkokat.Közepes hőfokon csak addig sütöm,amíg az alja színt kap,a teteje világos marad.

Finom,olcsó ( nincs benne tojás)sokáig elálló,változatos sütik készülhetnek belőle.

2009. okt. 30. 21:16
 8/12 anonim válasza:
100%

Nekünk bevált a hókifli.

A receptje: [link]

2009. okt. 30. 21:57
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Gesztenyés beigli,nagyon fiiinom!:)
2009. okt. 30. 22:01
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Gesztenyés beigli recept:

Tészta:

1/2 dl tej

1 dkg élesztő

1 tojás

25 dkg liszt

12,5 dkg margarin

2,5 dkg cukor

Töltelék:

25 dkg aszalt szilva

2 dl rum

50 dkg gesztenye massza

2 dkg édes keksz morzsa

1/2 dl tejszín

A kenéshez 1 tojás, szétválasztva

Az élesztőt elkeverjük a meglangyosított cukros tejben.A margarint elmorzsoljuk a liszttel és egy csipet sóval.Hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojást és összegyúrjuk.Két felé osztjuk,folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap elkészítjük a tölteléket.A szilvákat 1+1/2 dl rumba áztatjuk.A gesztenyemasszát villával összetörjük,hozzáadunk 1/2 dl rumot,a kekszmorzsát, és a tejszínt.

Az egyik tésztát kinyújtjuk,megkenjük a gesztenyemassza felével,és megszórjuk a szilva felével.Felcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.Ugyan ezt megcsináljuk a másik tésztával is.

Megkenjük a tojássárgájával,majd addig amíg a tojás meg nem szárad ( kb fél óra)langyos helyen pihentetjük.Majd megkenjük a tojás fehérjével,és ismét fél órát pihentetjük.180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.

2009. okt. 30. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!