Rakott krumplinál ha a krumplit nyersen teszem a tepsibe, kell rá alufólia? Mennyi ideig, milyen hőfokon kell sütni?
Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 18:36
1/2 igabcsy válasza:
A hagyományos rakott krumplihoz (amikor tojással és kolbásszal rakod össze, és a tetején tejföl van) meg kell előre főzni a krumplit. Ilyenkor elég fél óra a sütőben, és nem kell befedni.
Szoktam készíteni olyant, amikor karikára vágott nyers krumplit rétegezek vékonyra szeletelt, kiklopfolt husival - amit sózok, borsozok, és jó sok karikára vágott vöröshagymával. A rétegeket köménymaggal és rápötyögetett pirosarannyal fűszerezem, valamint itt-ott kanalazok rá tejfölt is. A tetején pedig szintén tejföl van. Hideg sütőbe teszem, és 160-180 fokra kapcsolom. kb. 2-3 óráig kell sütni. Attól függően, hogy milyen magasan pakolod a hozzávalókat. Ezt sem szoktam letakarni, mert az összes hozzávaló level ereszt, és akkor tocsogna a sok lében.
2/2 anonim válasza:
Mi már a hagyományos rakott krumplit is készítettük nyers krumpliból, az a lényeg hogy nagyon vékonyra kell szeletelni a krumplit és kicsit tovább kell sütni inkább kisebb hőfokon, hogy a kolbász és a tejföl nedvességében átpárolódjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!