Miért van az, hogy a rántott húst lehet fagyva sütni, de más húst nem?
Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 18:44
2/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Mert a bepanirotott hus már be van sózva, és panirozva, már csak sütni kell. Mig más lefagyasztott hust előbb be kell sózni, füszerezni. Megsütheted azt is bármelyiket fagyott állapotban, csak izetlen, sótan ,semmilyen lesz.
3/7 A kérdező kommentje:
Hát pl. a csirkemellet. Ha kiveszem a fagyasztóból, nem lehet olajba kisütni fagyva, hanem előbb ki kell olvadnia. De ha már bepanírozva veszem ki, akkor mehet egyből az olajba. Miért?
2013. aug. 23. 18:52
4/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Először is azt kéne tudni, mit keres a fagyasztóban a rántott hús.
Ha mirelit termék, gyárilag panírozva, akkor az úgy van előkészítve (szeletelve előgőzölve) hogy pillanatok alatt megsül.
Ha házilag készített rántott hús, az meg fel van szeletelve, és ki van kloffolva.
Józan paraszt ésszel gondolj bele, ha mindkét oldaláról olvad fél centit, már ki is olvadt az egész.
ha mindkét oldaláról sül fél centit, már át is sült az egész.
Egy egész hús meg baromi vastag, órák kellenek neki, hogy egyáltalán kiolvadjon.
A kloffolás is rengeteget számít!
Ha nem lenne fagyos a hús, akkor se lehetne átsütni, túl vastag. Mire átsül, kívül megég, és kiszárad.
Nem kell hozzá nagy fantázia.
5/7 A kérdező kommentje:
Úgy van rántva, hogy megcsináltam ma 2 kiló csirkemellet. Bepaníroztam és a felét kisütöttem egyből, a többit lefagyasztottam. Tehát ha előveszem pár nap múlva, egyből mehet az olajba, nem kell kiolvasztani... Viszont ha a sima csirkemellet ki kell fagyasztani sütés előtt. Ezt nem értem, hogy mitől az egyiket egyből kisütni, fagyva, a másikat meg nem..
2013. aug. 23. 20:44
6/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Olvasd el mégegyszer a 2. hozzászólást. Ő megadta a kérdésedre a választ.
7/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ha más húst is sütésre készen fagyasztasz le, akkor az is mehet egyenesen az olajba a fagyasztóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!