Hogyan keszititek a langost otthon?
én lusta lángost szoktam sütni, nagyon finom és pofonegyszerű
1 kg liszt, 1 cs szárított élesztő, 1 ek só, 2 bögre langyos tej (kb fél liter), 2 dl tejföl
Ezeket simán összeönteni, lazán 1 perc alatt átgyúrni - kellemes, lágy tészta állagúnak kell lennie. Ha egyből akarot sütni, akkor langyos helyen duplára keleszted. Ha ráér, akkor berakod a hűtőbe - ott is megkel, csak lassabban és ha kiveszed egyből lehet sütni.
Sütéskor olajos kézzel tépsz belőle óvatosan, és lángosformára húzgálva közepesen forró olajban szép világosbarnára sütöd mindkét oldalát.
Szerintem elronthatatlan és napokig eláll a tészta a hűtőben, bármikor lehet belőle frisset sütni.
Ebből a mennyiségből kb 20-22 nagy lángos lesz. Én kicsiket szoktam csinálni, mint a fánk, abból 40-44 db lesz.
Az én receptem: 1 kg liszt, ízlés szerint só, egész élesztő, kis doboz 20 %-os tejföl, tej hogy közepes keménységű tészta legyen.
Gyors, sütés után nem zsíros, és ha nem sütöd ki az egészet néhány napig a tészta eltárolható a hütőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!