Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell olyan muffint...

Hogy kell olyan muffint készíteni, hogy a belsejében folyós legyen a puding?

Figyelt kérdés

Már próbálkoztam azzal, hogy kikavartam a muffin tésztát majd megfőztem a pudingot(kicsit sűrűbbre) és adagoláskor egy kicsi muffin tészta majd egy kicsi puding végül megint egy kicsi muffin tészta. Előmelegített sütőben kb 120fokon sütöttem kb 15percig. De nekem beszívta a tészta a pudingot.


Mit rontottam el?

Arra is gondoltam, hogy kisütöm csak simán a muffint és utólag nyomom a tésztába a pudingot. Jó ötlet?


Előre is köszönöm!


2013. aug. 22. 14:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb otlet, hogy csokifelfujtat csinalsz. Nagyon finom, ha jo minosegu csokibol keszul, sokkal jobb, mint a puding. :) hajra
2013. aug. 22. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ha az előírtnál ha több tejjel készíted el a pudingot,akkor hígabb, folyósabb lesz. :)
2013. aug. 22. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
50%

Én is hasonlóan kezdtem mint te. Az előre megfőzős dolog nem jó, ha legközelebb csinálom, akkor így fogom:

miután megsült és kihűlt, levágom a kalapját, azt félreteszem és a közepéből kikanalazok egy keveset, ahová majd belekerül a megfőzött, lehűtött puding. Mikor megvan a töltés, utána ráteszem a kalapját és kész.

2013. aug. 22. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Dr.Oetker muffinporbol. Nagyon.finom.es.folyik belole a puding,de megsem azik at a teszta. Hutes utan is folyos marad a krem.
2013. aug. 22. 21:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy a krém a belsejében inkább zsíros, mint vizes legyen, attól marad krémes, a víztartalom elpárolog a sütés alatt vagy mint mondtad beszívódik. A pudingokkal az a gond, hogy túl vizesek.

A tojással készült puding jó szerintem. Én egyszer sárgakrémet főztem (=vaníiliapuding - az, amit a somlói galuskába szokás tenni), és az ment a muffinba, és krémes maradt sütés után is.

2013. aug. 22. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségeket!:)))))
2013. aug. 23. 18:09

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!