Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől szűz az oliva olaj?

Mitől szűz az oliva olaj?

Figyelt kérdés
2009. okt. 29. 13:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez csak egy hülye forditás magyarban - az elsö preselésü olajat nevezik igy, ami a legjobb minöségü. A név eredetileg elsö és nem szüz.
2009. okt. 29. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem biztos, de szerintem azért, mert nem keverik össze más oliva olajokkal.


Pl.: Csak az X helyről származó olajbogyóból készítették, és nem az X, az Y, és a Z helyről származó bogyók összességéből.

2009. okt. 29. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A szűz olajok közvetlenül olajbogyókból, kizárólag mechanikai eszközökkel (sajtolással) előállított olívaolaj. Minőségük gyengébb, mint az extra szűz olívaolajoké.
2009. okt. 29. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem lett elb*szva!
2009. okt. 29. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2009. okt. 29. 14:17

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!