Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kifőzni a szemes...

Hogyan kell kifőzni a szemes kukoricát? Horgászathoz lesz!

Figyelt kérdés

leszedtem a kukoricát,lemorzsoltam most bent van a hűtőben egy zacskóban.hogy tudom megfőzni ezeket a szemeket?utána kell bele valami tartósítő?vagy hogy tegyem majd befőttes üvegbe?tök kezdő vagyok.

utána ízesíteni akarom mézzel,eperrel pálinkával nem mert nem pazarlom a drága páleszt.


2013. aug. 19. 19:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Miért van a hűtőben?


Normál takarmány szemes kukoricát nem szoktunk a hűtőben tartani.

Azt szoktuk (volt) kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzni és benne hagyni a vízben, majd reggelre még beissza és bedagadnak a szemek. Akkor (ha jól emlékszem) ánizs-likőr aromával lett összekeverve, elég erős, intenzív illata lett.

Ezzel lehetett előtte való napokon "beetetni", = a folyóvíz ugyanazon helyén, ugyanabban az időpontban beszórni a vízbe = a potykák megtanulták, mikor jön a vacsi, ill. az illat is segítette őket.

Amelyik napon viszont már élesbe ment a horgászat, nemcsak a vízbe szórtak a fiúk a kukoricából, hanem a horogra is raktak belőle. Alig győzték kapkodni ki a potykát a vízből.

Valahogy így!

2013. aug. 19. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

A beáztatás okés, de nem kell puhára főzni, csak annyira, hogy horogra lehessen húzni. a málés le is esne.felénk a vanilia aroma a nagy csábszer-kábszer, de csak annyit érdemes ízesíteni, amennyit elviszel egy pecázáshoz.

tartósítani a kukoricát nem érdemes, nem is kell. ha esetleg megfőzöl egy nagyobb adagot, akkor is porciózva fagyaszd le, és amikor kell előveszed.

csak ezután ízesítsd, mert az romák annyira erős illatúak, hogy a mélyhűtőben sem kímélnek semmit.

Ifiasszony koromban a legjobb pörköltfőző lábasommal cseszett ki a férjem, abban főzte meg a vaniliaromás csalit...hát a lábas repült szárnyak nélkül is, miután

egy csirkepaprikás vaniliaízűre sikeredett.

Ezek csak emlékek, de tanulságosak:)

Mézes pálinkával pedig öblögesd majd a torkodat inkább, ha netán megfázol egy hajnali horgászat közben:)

Jó fogást!

2013. aug. 20. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát igen!

Az a fazék, ... annak annyi, amiben akár egyszer is a főtt kukorica illatozott, akár vanília, akár ánizs illattal, az a továbbiakban már csak a halaké!

2013. aug. 20. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2013. aug. 21. 20:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!