Hogyan folytatnátok? Padlizsán karikákat paprikás lisztbe forgatom és forró olajban kisütöm.





Az ismerősöm előtte meghámozta, majd sütés után úgy kezelte, mintha valami hús-szeletkék lennének, és összerakta tepsibe/jénaiba mint a rácpontyot!
A padlizsánt eddig még csak rántva készítettem, paprikás lisztbe forgatva még nem!
Mondjuk hasonló módszerrel rácpontyot már én is csináltam, csak nem padlizsánból, hanem pattiszonból.





Elveszett a recept 2. része?:)
Akkor csak így folytatom: a pirosra sült szeleteket itatóspapírra szedem, majd tartárral tálalom.





Kisütöd a paprikás lisztbe forgatott padlizsánt.
Uborkaszelőn leszelsz nyers krumplit, szálára vágsz vöröshagymát, felcikkezel lédús paradicsomot. Ezeket összekavarod, sóval borssal ízesíted
Tepsit/jénait kicsit kizsírozol, vastagon tejfölözöl, majd belerakod az összekavart krumpli-hagyma-paradicsom egyveleg felét, utána jöhet a kisütött padlizsán, majd a keverék másik felével beborítod. A tetejét is vastagon megkened tejföllel, fóliával borítva a sütőben puhára sütöd, majd fólia le, és a tetejét megpirítod. Ha akarsz szórsz még egy kis reszelt sajtot is, azzal együtt pirítod meg.





Ja:)))Én is panírozom, rántom a padlizsánt, annál nincs finomabb, mint a ropogós kéreg között a puha zöldség!!!
Mit szólnál - ha már kisütötted - a szeletekre öntenél felvert tojást, amit kis tejfellel megbolondítottál, plusz reszelt sajt bele. Bors, kis csili. Sütés, míg színt kap? Én megenném most is.
azt hiszem már kezdem is a sütést, mert még pár ötlet és nem fogom tudni eldönteni, melyiket is válasszam....köszönöm mindenkinek :-)
ma nyert az utolsó...utolsó előttinél a paradicsom a baj...párom azt nem eszi... :-(










Inkább megvárom, míg férjemnek főzök valami olyat, amit én nem szeretek és akkor lehet paradicsom is az enyémben :-)
Egy bizonyos súly felett már biztos nem árt egy kis liszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!