Anyukák! Ahol heti 1x-2x van húsétel, mit főztök a többi nap, amikor nem az van?
Főzeléket (bab, borsó, lencse) , ugyanez jó levesben is. A túróstésztát én sütni szoktam úgy, hogy a tésztát (főtt) , tejfölt, cukrot összekeverem 2-3db tojással, be a tepsibe és megsütöm. Így olyan krémes lesz.
Paprikás krumpli, krumplis tészta, tejberizs, tojásleves, krumplipüré esetleg sült párizsival, májjal, tojással. Krumplileves, karfiolleves. Karfiol megfőzve, sajttal leöntve, meg tejföllel és azt megsütve... De találj ki nyugodtan bármit, mert végtelen sok dolog lehet hús nélkül.
Nemrég kérdeztem hasonlót, linkelem, hátha segít:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__46..
Holnap például rántott cukkinit (fűszeresen rántom ki,különben nálunk se ogy).
Egyébként diós/mákos/grizes tészta, borsó/bab/krumpli főzelék,gyümölcsleves,párolt zöldségek fokhagymás mártással és rizzsel, bármilyen zöldség rántva,paprikás krumpli,krumplis tészta,rizskohó,sztrapacska,mákos/diós kifli vaniliaöntettel, stiriai metélt, máglyarakás, túrógombóc, tejberizs, tejbegriz, zöldségleves,palacsinta,borsóleves,bundáskenyér.
Hirtelen így ennyi jutott eszembe.
párom is húst hússal enne,de nem lehet minden nap azt.
Bár nálunk így is heti 4 nap az van (2x főzök húsosat 2-2 napra,2x nem húsosat 1 ill 2 napra)
rizses lecsó, kakaós, lekváros palacsinta
paradicsomleves, rántott cukkini, párolt rizs, tartár
paradicsomos káposzta, tükörtojás
gyümölcsleves, krumplipüré, rántott sajt, paradicsomsaláta
grízgombócleves, spenót, főtt krumpli és tojás
tejfölös krumplileves,rántott gomba, rizs, sajtszósz
almaleves, spenótos rakottkrumpli
tojásleves, zöldbabfőzelék rántott sajt
tojásos nokedli, fejessaláta, kakaós piskóta
zöldbableves, mákosguba vanilia szósszal
krumplikrémleves fokhagymás kenyérkockákkal, káposzztás tészta
zöldborsó leves, túrógombóc tejföllel
paradicsomleves, zöldséges tejszínes tészta füstölt sajttal
gombapörkölt nokedlival, meggyes gofri
tarhonya leves gyümölcsszósz piskótával
Jól kell megcsinálni a főzeléket,és akkor nem kell rá hús.
Páromnak néha sütök rá tükörtojást vagy egy pár virslit,de leginkább magában esszük a főzeléket.Kis hagymás alappal jól fűszerezve nagyon finom tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!