Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen "különleges" palacsinta...

Milyen "különleges" palacsinta tölteléket szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés

Már unom a szokásos nutellás, kakaós, túróst. A lekvárost nem nagyon szeretem.


Próbáltam pár újat kikísérletezni. Ezek jók nagyon, de kifogytam az ötletekből.


Ami eddig volt már:

- túró rudis

- mézes banános

-almás fahéjas


2013. aug. 8. 20:44
1 2 3
 21/25 Shai-Hulud ***** válasza:

Sonkát vagy tarját ledarálni, kevés mustárral és tejföllel, sóval, borssal ízesíteni.


Sajtmártás: 2 dl tejet felmelegíteni sóval, borssal, majd egy evőkanál lisztet és 10 dkg reszelt sajtot hozzáadni. Alacsony lángon keverés mellett szósszá főzni.


(sósszájú)

2013. aug. 8. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/25 anonim ***** válasza:

Kókusz krém palacsintába


Hozzávalók


3tojás sárgája


3 evő kanál liszt


5dl tej, vagy kókusz tej


20dkg kókusz reszelék


A 3tojás sárgáját 3 evő kanál lisztel, simára keverjük, majd

hozzá önjük a tejet és puding sürüségüre főzzük. A kókusz reszeléket

akkor adjuk,hozzá amikor félig besürüsödött.

Krémmel meg töltjük a palacsintákat. Ha azt szeretnéd ,hogy kicsit simább legyen a krém akkor botmixerrel kicsit mixeld meg.



A kikevert palacsinta tésztába kókusz reszeléket keverek így sütöm ki . tölteléknek pedig . karemellizált déli gyümölcsöket teszek bele. banán ,ananász ,forró rumos csoki öntet,a tetejére ..

.

A másik nagy kedvenc a velővel töltött rántott palacsinta.

2013. aug. 9. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/25 anonim ***** válasza:

Fehér káposztából dinsztelt káposztát csinálsz,(sóval-borssal ízesítve) a palacsinta egyik felét megtöltöd, a másik felét ráhajtod és még egyszer félbe = négyrét hajtva. Garantált, hogy maradni fog belőle, annyira laktató, másnap így négyrét hajtva bepanírozod és kirántod (megsütöd). Akár egy krumpli-püré körettel ismét csak nagyon finom kaja jött ki belőle!

Egyszer már csináltam ilyet, nagyon bejött, holnap már eleve sütés után rögtön panírozom, tervek szerint az lesz a szombati ebéd.


Persze nekem ízlett a mákos, diós is, de azokat célszerű előtte egy kis tejben átforralni, (mint a beigli esetében), akkor nem lesz "száraz" a töltelék.

2013. aug. 9. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/25 anonim ***** válasza:

Mi is szoktunk fahéjasat enni, imádom :)

Amúgy nagyon fincsi a lekváros-kakaós, és az is, amibe teszel cukros diót, és vaníliaöntetet öntesz rá (jó sokat;)

meg a csokis is finom (csokit bele, mikróba be, megolvasztani)

Cseresznyés-tejszínhabos, illetve ugyanez más gyümölccsel :)

2013. aug. 9. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/25 ChrisM ***** válasza:
Szerintem az egyik legjobb töltelék a hagyományos angol: porcukor és citromlé. Tudom, hogy tök szürreálisan hangzik, én is nagyot néztem anno :)
2013. aug. 11. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!