Milyen "különleges" palacsinta tölteléket szoktatok csinálni?
Már unom a szokásos nutellás, kakaós, túróst. A lekvárost nem nagyon szeretem.
Próbáltam pár újat kikísérletezni. Ezek jók nagyon, de kifogytam az ötletekből.
Ami eddig volt már:
- túró rudis
- mézes banános
-almás fahéjas
Sonkát vagy tarját ledarálni, kevés mustárral és tejföllel, sóval, borssal ízesíteni.
Sajtmártás: 2 dl tejet felmelegíteni sóval, borssal, majd egy evőkanál lisztet és 10 dkg reszelt sajtot hozzáadni. Alacsony lángon keverés mellett szósszá főzni.
(sósszájú)
Kókusz krém palacsintába
Hozzávalók
3tojás sárgája
3 evő kanál liszt
5dl tej, vagy kókusz tej
20dkg kókusz reszelék
A 3tojás sárgáját 3 evő kanál lisztel, simára keverjük, majd
hozzá önjük a tejet és puding sürüségüre főzzük. A kókusz reszeléket
akkor adjuk,hozzá amikor félig besürüsödött.
Krémmel meg töltjük a palacsintákat. Ha azt szeretnéd ,hogy kicsit simább legyen a krém akkor botmixerrel kicsit mixeld meg.
A kikevert palacsinta tésztába kókusz reszeléket keverek így sütöm ki . tölteléknek pedig . karemellizált déli gyümölcsöket teszek bele. banán ,ananász ,forró rumos csoki öntet,a tetejére ..
.
A másik nagy kedvenc a velővel töltött rántott palacsinta.
Fehér káposztából dinsztelt káposztát csinálsz,(sóval-borssal ízesítve) a palacsinta egyik felét megtöltöd, a másik felét ráhajtod és még egyszer félbe = négyrét hajtva. Garantált, hogy maradni fog belőle, annyira laktató, másnap így négyrét hajtva bepanírozod és kirántod (megsütöd). Akár egy krumpli-püré körettel ismét csak nagyon finom kaja jött ki belőle!
Egyszer már csináltam ilyet, nagyon bejött, holnap már eleve sütés után rögtön panírozom, tervek szerint az lesz a szombati ebéd.
Persze nekem ízlett a mákos, diós is, de azokat célszerű előtte egy kis tejben átforralni, (mint a beigli esetében), akkor nem lesz "száraz" a töltelék.
Mi is szoktunk fahéjasat enni, imádom :)
Amúgy nagyon fincsi a lekváros-kakaós, és az is, amibe teszel cukros diót, és vaníliaöntetet öntesz rá (jó sokat;)
meg a csokis is finom (csokit bele, mikróba be, megolvasztani)
Cseresznyés-tejszínhabos, illetve ugyanez más gyümölccsel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!