Írnátok valami jó sajtmártást? Baconos húshoz készíteném, de még sosem készítettem ilyet.
Figyelt kérdés
Köszönöm2013. aug. 8. 19:38
1/5 bumbi02 válasza:
Én egyszerűen besamell mártásból csinálom, kis csalással. Csinálsz egy vajas rántást, és nem tejjel, hanem tejszínnel öntöd fel (selymesebb lesz), majd só,bors, szerecsendió, és végül egy rakat reszelt sajt, majd jól összeforralod... Aztán attól függ milyen íz világot akarsz.. Én baconos húshoz tennék bele jó sok füstölt sajtot..:) De ez az én ízlésem, szimpla trappistával, vagy parmezánnal se lesz rossz:)
2/5 anonim válasza:
Ahogyan én készítem:
Tejfölbe lisztet, borsot, reszelt sajtot kavarok. Vajat olvasztok, bele az előbbi módon elkészített tejfölt, állandó keverés közben, hideg vízzel öntöm fel addig, míg az állaga-mennyisége megfelelő lesz. Egy kicsit hagyom rotyogni. Én a husit is bele szoktam rakni és egy kicsit azzal is rotyogtatom. A tányérba már mártással együtt kerül, mellé a köret. Ilyen esetben leginkább rizs.
3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Az lenne még a kérdésem, hogy érdemes, közvetlen a tálalás előtt készíteni? Vagy lehet előtte 1-2 órával is? és ha kihűlne, akkor átmelegítem, vagy így már nem jó?
2013. aug. 8. 22:09
4/5 anonim válasza:
2-es vagyok!
Mivel az általam írt variációban a "maradékot" még másnap is könnyen tudom melegíteni, ezért azt nyugodtan elkészítheted előtte 1-2 órával is, és tálalás előtt rá tudsz melegíteni.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2013. aug. 9. 14:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!