Szállodákban az étkezéseknél miért rak mindenki annyi ételt a tányérjára amit nem is tud megenni?
Teljesen ledöbbentem amit 2hét alatt láttam : Reggelinél annyit pakoltak az emberek a tányérjukra ,hogy felét sem tudták megenni : Ugyan ez a vacsora: Persze biztos van kivétel :
Lehet ,hogy velem van a baj mert utálom amikor fele kaja a kukában landol .
Az ilyen helyeken az ételekbe ízfokozót, raknak amivel hamarabb jól lakik az ember, és ugye megszokták már hogy otthon annyi kaját simán megesznek és akkor koppannak hogy mégsem.
Velem is ez volt, én is szedtem egy tányér valamit azt hittem hogy kevés is lesz de egy kevés nálam is megmaradt, de én azt becsomagoltam és vittem fel a szobámba gondoltam jó lesz az ha éhes az ember. Én sem szeretem ha ételt kell a kukába dobni, ha úgy van inkább a kutyának vagy a tyúkoknak adom oda.
Mert úgy gondolják,hogy ha már halom pénzt kifizetnek érte,akkor megpróbálják leenni.
Esélytelen.
1. Az ízfokozótól nem lakik hamarabb jól az ember, ekkora baromságot rég olvastam.
2. Ha nem a tányérjukról kerül a kukába, akkor a svédasztalról, a végeredmény végül is ugyan az.
3. A magyarokban nagyon erősen benne van a "ki van fizetve bazzeg" mentalitás, ami például így is megmutatkozik.
Az utolsó nagyon jókat ír.
Hozzátenném még, hogy a gusztusosan elrendezett ételből sokan többet szednek, mint amit megesznek, mert ugye a "amit a szem megkíván" :)
Nem nőttek még fel a gasztronómiai kultúrához.
Az ételek ízlelése, több féléből kis adag kóstolása, számomra sokkal nagyobb élmény, mint belapátolni egy hatalmas adag akármit, természetesen utána a kötelező nyögéssel.
A fogások között egy jól választott pohárka ital, (legyen az alkoholos, vagy anélküli) még tovább fokozza az érzést.
Nem beszélve arról, hogy illetlen, tahó szokás.
Csak egy pl : Este vacsora svéd asztal : Mellettem áll 1 közép korú pasas : Pasas elött a felesége :
A pasas a következőt mondja asszony én még az életben nem ettem ilyen ízét : Neki áll szedni kb 2 ember adagját pakolja a tányéra : Elvonul : / Bocs ,de már direkt figyeltem a pasit / Bele kostól vág egy grimaszt fel kell az asztaltól ,és megy a következő valamiért: Pincér meggy és viszi a 2adag kaját a kukába .. Na ezért pipa tudok lenni : Ilyenkor azért megnézném ,hogy otthon ezek az emberek ,hogy viselkedek..
Ha én olyan ételel találkozom amit nem ismerek ilyen esetben kis
kanálnyit rakok a tányéromra : Ha ízlik meggyek még egy kört .
Köszönöm aválaszokat :
Természetesen szeretem a marha pörköltet, sőt gyakrabban eszem, mint a grillezett nyelvhalat, de pörköltet bármikor tudok főzni, ellentétben a másikkal.
Ha már a témánál tartunk, egy történet:
Egyszer régen Szamosi Feri bátyám (Venesz-díjas mesterszakács) tette tiszteletét nálunk egy "beszélgetős" estére. Egyeztetéskor rákérdeztünk, mit szeretne vacsorára.
Tudni kell, hogy ő a szakmája folytán, nap mint nap extra alapanyagokkal (bárányborda, bélszín, különleges halak, stb) dolgozik. Nyár volt, és közölte, hogy neki végül is mindegy, de egy jó tökfőzelék, friss kaporral jól esne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!