Aki szokott kenyérsütőben kenyeret vagy kalácsot (egyebet) sütni, küldene nekem recepteket?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Alulra: 250 ml víz
Rá: fél kg. liszt (lehetőleg kenyér liszt)
Balra: fél evőkanál margarin, s erre rá egy lapos evőkanálnyi cukor
Középre a lisztbe egy kis lyukat vágva fél csomagnyi porélesztő
Jobbra: kb. 2-3 kávéskanálnyi só
Ezt alapprogramon lehet sütni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Alulra 4,2 dl víz.500 gr félfogós liszt,kiskanál só,fél kávés kanál cukor,2 púpozott evőkanál burgonyapehely,Közepébe 1 csomag szárított élesztő.
2.Franciakenyér program.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Második vagyok.Már két éve sütök így,és nálunk ez vált be legjobban.pedig az elején többet is kipróbáltam.
Még egy jótanács: ha befejezted a sütést,és kimostad az üstöt,önts bele 1-2 dl étolajat,és hagyd benne a következő sütésig.Az olaj a forgórész alá szorult lisztszemcséket kioldja,és a gép nem romlik el emiatt.Ha újra sütni akarsz,akkor öntsd ki az olajat.Ami benne marad az üstben,arra öntheted a vizet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Első vagyok.
Nekem is bevált, amit írtam. Kb. minden 3. napon sütök kenyeret. Azt elfelejtettem írni, hogy ha sima lisztből sütsz, akkor egy egész porélesztő kell. Ha pedig bolti kevert kenyérlisztből, akkor elég a fél. Én is sokfélét kipróbáltam, de ez jött be. Annyit szoktam variálni, hogy változtatgatom a lisztfajtákat, és különböző magokat rakok még bele. Nekünk a tökmagos vált be legjobban.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Azért írok ide,hogy meglegyen a recept,ha lesz gépem!:)
Vásárlási tanácsadás? Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!