Mirinda szelet elkészítése?
a recept így hangzik:
6 db tojás sárgája + utólag fehérje
6 ek. porcukor
1 dl olaj
1 csg. sütőpor
2 ek. kakaópor
4 ek. liszt
Krém:
50dkg túró
25dkg porcukor
25dkg ráma
Máz:
2 csg. főzős vanília pudingpor
2 ek. porcukor
6 dl mirinda szénsavas üdítő
A kérdés az lenne, hogyan kell elkészíteni? Kérek mindenkit, hogy lépésről lépésre írja le mit kell kavarni, forralni vagy amit kell!
A tojásokat szétválasztod (a tojássárgája megy az egyik tálba, a fehérje a másikba).
1. A 6 tojássárgáját kikevered a 6 ek porcukorral.
2. Hozzáadod az 1 dl olajat, elkevered.
3. Egy külön tálba kiméred a lisztet, kakaóport és beleteszed a sütőport, elkevered (ezt azért kell külön tálban, mert így mindenhová jut kakaó és sütőpor), majd hozzáadod az eddigiekhez.
4. A tojásfehérjét felvered, óvatosan hozzákevered az eddigi masszához, hogy ne nagyon törjön a hab, és zsírozott-lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöd, alacsony hőfokon, mint a piskótát.
A krém:
1. A túrót áttöröd villával.
2. A porcukrot kikevered a puha margarinnal, majd hozzákevered a túróhoz.
3. Rákened a kihűlt tésztára.
Máz:
1. Az üdítőt felteszed a tűzhelyre főni.
2. A porcukrot kikevered a vaníliás pudingporral, adsz hozzá pár kanál üdítőt, hogy folyós legyen, elkevered csomómentesre, és a felforrt üdítőbe öntöd.
3. Addig kavarod, míg be nem sűrűsödik, mint a puding, leveszed a tűzről, majd picit kavargatod, hogy hűljön és ne bőrösödjön a teteje.
4. Ráöntöd a túrókrémre, és beteszed a hűtőbe dermedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!