Hogyan készítsek rántott húst? Pontról pontra. :D
Meglepetést szeretnék a páromnak és mivel nem nagyon tudok főzni/sütni ezért gondoltam, hogy valami egyszerűbbet csinálok.. A rántott húsra esett a választás... végül is tudom, hogy hogyan kell elkészíteni de azt nem tudom, hogy főzzem-e meg előtte vagy valami?!
Kérlek segítsetek és pontról pontra magyarázzátok el nekem, hogy hogyan is kell...
Én kicsontozom a csirkecombot, jól besózom, majd liszt-tojás-zsemlemorzsa panír jön.
Ha az egyik felét fedő alatt sütöd, bő olajban lassú tűzön, hogy ne égjen meg, akkor átsül belül is, felesleges megfőzni, utána leveszed a fedőt és szép lassan aranybarnára sütöd a másik felét is.
Ha gyenge, rántani való csirke, akkor nem szabad megfőzni, nyersen finomabb. Ha már nagyon nagyok a combok, akkor viszont nem árt kicsit előfőzni.
Besózod, esetleg pici bors. Minden más fűszer felesleges, csak elnyomod vele a természetes ízét.
Ezek után panírozod: beleforgatod lisztbe, lerázod róla finoman a felesleget, majd felvert tojásba (pici sót tegyél bele), majd zsemlemorzsába.
Ezután megy bele a forró olajba, vagy zsírba. Lassú tűzön, ahogy előttem írták, először fedő alatt, fordítás után fedő nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!