Tudnatok segíteni? Csak 10 db tojasom felkilo buza finom es retes lisztem meg felkilo cukrom színes torta daram meg 10 db körte 10 db alma víz ezek vannak ithon ebbol milyen sutitt tudnek sutni? Nagyon kene a segitseg
Piskóta, ha mind a 10 tojást elhasználod, akkor a gyümölcs-darabkákat forgasd meg lisztbe, és úgy kavard bele a tésztába, akkor sütés közben nem ül le a piskóta aljára
A piskóta-tekercshez elegendő kevesebb (6 db.) tojás is, a ledarált gyümölcsöt használhatod tölteléknek.
Kismillió ötlet van fenn a net-en, keress rá!
Süthetsz palacsintát is, a gyümölcsdarabokat vékonyra felszelve akár belekavarod a tésztába sütés előtt, vagy töltelékként rakod bele.
Ez esetben viszont megmarad jónéhány tojásod, amiből akár még jó adag omletet is tudsz készíteni!!!!
A gyümölcsöt (akár az alma, akár a körte) vágd négybe, szedd ki a magházat, majd a gyümölcsöt vékony cikkekre vágva kavard bele a palacsinta-tésztába (akár még meg is hámozhatod). Ugyanúgy sütöd ki, mint a normál palacsintát. Van aki még egy pici fahéjat is kavar bele, mások nem.
Persze, ha valamivel sűrűbbre kavarod mint szoktad, és a belekavart gyümölcsdarabokkal együtt nem serpenyőben sütöd ki, hanem tepsibe és sütőbe, akkor mint a gyümölcsös pite fogod tudni kidarabolni. Az is jó!
Nem feltétlenül kell tej, megteszi a buborékos víz is, sőt volt, hogy csapvízzel kavartam a palacsintát.
Egyébként ezt a módit itt tanultam, azelőtt el sem tudtam volna képzelni, hogy vizezett palacsintám legyen. Ma már, ha egy csepp tej sincs itthon, akkor is teljes nyugalommal kavarok palacsintát. Egy kicsit más íze, állaga lesz, de attól még palacsinta!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!