Nemrég főztem tojáslevest, de nagyon íztelen lett. Raktam bele borsot, sót, őrölt köménymagot, de nem lett jó. Mit tehetnék bele, ami javít az ízén?
Rántást kell készíteni, amit vízzel felengedsz és kicsit forralod...
Majd kicsit megsózod és 1 evőkanálnyi ecetet öntesz bele, ezután kell a tojásokat szép lassan beleengedni (az ecettől lesz finom íze és ettől maradnak egyben a tojások)...
Én még soha nem tettem bele sem borsot, sem köménymagot, sem fokhagymát!!!... 8-o
Babérlevelet a krumplilevesbe szoktak tenni...
Soha nem hallottam, hogy a tojáslevesbe babérlevél vagy ecet kellene! :) Babérlevél a krumplifőzelékbe kell, nem a levesbe!
Én így szoktam a tojáslevest:kevés olajat öntök a fazékba, teszek bele köménymagot, picit pirítom, majd bele egy kevés lisztet, ezt is pirítom, majd pirospaprikát és rögtön engedem fel hideg vízzel. Kavargatom amíg fel nem forr, majd teszek bele ételízesítőt, sót, borsot. 2-3 tojás felverek, belecsurgatom a levesbe állandó keverés mellett. Ha forr, akkor beleütök 2-3 tojást, úgy egybe, innentől kezdve már nem kavarom és le is halkítom alatta a gázt. Kb.5-6 perc és kész is! És a tojás egybe marad ecet nélkül is!
Tojásleves háziasan
=============
Tojásleves
===============
Savanyú tojásleves
========================
Savanyú tojásleves
=======================
Tojásleves recept
=========================
Savanyú tojásleves
=======================
Úgy látom a neten, hogy számtalan variációja ismert a tojáslevesnek : ecettel, ecet nélkül, fokhagymával vagy nélküle, babérlevéllel vagy anélkül, egyikbe tesznek hagymát a másikba nem, stb., stb., stb... :D
Nálunk is tojásleves volt.
Én így készítem:
Kevés olajon lisztet pirítok, erre pirospaprikát szórok, majd felöntöm vízzel. Ekkor szórok bele borsot, őrölt köményt, ételízesítőt, dobok bele 1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát is. Amikor felforr a leves, kiveszem a hagymákat, lejjebb veszem a lángot alatta, egy evőkanál ecetet teszek bele, 3 felvert tojást belecsorgatok, majd ütök bele egész tojást is.
Ha van itthon szalonnabőrke vagy füstölt szalonna, egy picit azt is teszek bele.
Szerintem nem érdemes azon vitázni, hogy kell-e bele valami, vagy sem, mert ez olyan étel, amit minden háziasszony a saját szájíze, ill. a család szájíze szerint főz meg. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!