Mit csináljak a kecskesajttal?
Rám maradt egy egész rúd, mivel mikor megvettük, azt hittem mozzarella (mentségemre szóljon hogy külföldön élek és a mozzarella mellett volt...)
Szóval itthon megkóstoltam, és sajnos... hát nem izlik, a férjemnek sem. Csináltam már belőle töltött szűzérmét, és fokhagymás sajtos melegszendvicset is, de mindkettő tökéletes lett volna, ha nem kecskesajt van benne. :D Van valami tuti recept ahol... elveszti az izét vagy valami?





Csinálj nokedlit, vagy valami jó minőségű kifőtt tésztát.
ezt keverd össze kapros tejföllel, vagy főzőtejszínnel, préselt fokhagymával,és egy jó adag reszelt kecskesajttal.
terítsd vajazott jénaiba, rétegengént mehet rá valami zöldségféle, brokkoli, kukorica, zöldségkeverék, a tetejére is kerüljön a sajtos keverékből és süsd pirosra.
egy kis pirított bacon is jó hatással lehet, ha nem túl sós a sajt.
a tejszíne/tejfölös keveréket tojással is lehet szaporítani.
ha ennyi mindent beleáldozol :) talán segít elvenni szegény kecske jellegzetes illatát, ami szerintem meg nagyon is finom, mármint a kecskesajtot illetően.
( de azt is tudom, hogy a pasikat nehéz meggyőzni erről...)





Add nekem, én megeszem :)))
Egyébként a kecskesajtnak erős, jellegzetes íze van, szinte lehetetlen elnyomni.





További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!