Könnyű, hideg mégis "éttermi" vacsora?
sajtos bazsalikomos csirkemellszelet saláta ágyon
mákosguba vaniliaöntettel
fasírozott vagy stefánia vagdalt franciasalátával
majonézes kukoricasaláta bazsalikomos karajfilé roston sütve
Rántani való husit klopfold ki, sózod, majd az egyik oldalát kendd meg mustárral. Közben csirkemájat rakd tésztaszűrőbe, lobogó sós vízbe mártsd annyi időre, míg a véres lé kifő belőle.
Utána egy-egy májat a mustárral megkent husi-szelet egyik végébe, a másikat ráhajtod, (összetűzöd ha van mivel), majd bepanírozod és kirántod. Ez akkor is jó, ha már nem melegen tálalod.
Köretnek kevés zsiradékon apróra vágott vöröshagymát + petrezselymet dinsztelsz, főtt rizst bele, só, bors, tetszés szerinti fűszer. Ez is élvezhető, ha már egy kicsit hűlt, akkor is.
Savanyúságnak most biztosan kovászos uborkát készítenék, hidegen!
Mondjuk ilyen melegben habos-krémes torta-csodát nem készítenék, inkább valami apró, nassolni való sós pogit, és édes (=linzer) tésztákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!