Gyerekkoromban a főzelékbe kolbászt tettek. Aki tesz milyen kolbászt (vagy egyebet) szeret beletenni?
Felénk nem belefőzik a főzelékbe a kolbászt, csak megsütik, megfőzik, (ki hogyan) és egy kistányéron, vagy rosszabb esetben pl. üzemin a főzelék tetejére tették.
Akár krumplifőzelék, vagy kelkáposzta főzelék, esetleg karaláb-főzelék, vagy zöldbab főzelék mellé.
Adják, adták a közönséges főző, vagy lecsókolbászt, esetleg a sütni-való kolbászt (természetesen sütve), vagy a debreceni-páros-kolbászt. Manapság már szokták a virslit is.
Mifelénk sem főzik bele a főzelékbe, hanem feltétként adják/adjuk. persze a gyerkőcöknek itthon a karikára vágott sültkolbászt bele kellett keverni főzelékbe, hogy együtt egyék.
általában lecsókolbász, vagy ahhoz hasonló típusú,mert a szárazkolbász sütve valóban nagyon száraz lesz.
A sárgaborsóhoz nagyon finom a lisztbe forgatott ,szálaira szedett, karikára szelt hagyma, ropogósra kisütve.
Ha nem volt kolbász, volt kerítés :)Tényleg finom vele, akár húsféle nélkül is.
Zöldbabhoz általában fasírtot szoktunk, vagy gombócot, vagy egybesültet, szeletelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!