Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyerekkoromban a főzelékbe...

Gyerekkoromban a főzelékbe kolbászt tettek. Aki tesz milyen kolbászt (vagy egyebet) szeret beletenni?

Figyelt kérdés

2013. júl. 20. 08:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Felénk nem belefőzik a főzelékbe a kolbászt, csak megsütik, megfőzik, (ki hogyan) és egy kistányéron, vagy rosszabb esetben pl. üzemin a főzelék tetejére tették.


Akár krumplifőzelék, vagy kelkáposzta főzelék, esetleg karaláb-főzelék, vagy zöldbab főzelék mellé.


Adják, adták a közönséges főző, vagy lecsókolbászt, esetleg a sütni-való kolbászt (természetesen sütve), vagy a debreceni-páros-kolbászt. Manapság már szokták a virslit is.

2013. júl. 20. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy milyen főzelék, bab, lencse, sárgaborsó, kelkáposzta főzelékbe én a füstölt házikolbászt szeretem, jó ízt ad.
2013. júl. 20. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Konkrétan a vajbab ill.sárgaborsó főzeléket színesíteném.
2013. júl. 20. 08:16
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A sárgaborsóhoz gyerekkoromban sült kolbászt adtak, zöldbabhoz nem.
2013. júl. 20. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mifelénk sem főzik bele a főzelékbe, hanem feltétként adják/adjuk. persze a gyerkőcöknek itthon a karikára vágott sültkolbászt bele kellett keverni főzelékbe, hogy együtt egyék.

általában lecsókolbász, vagy ahhoz hasonló típusú,mert a szárazkolbász sütve valóban nagyon száraz lesz.

2013. júl. 20. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A sárgaborsóhoz nagyon finom a lisztbe forgatott ,szálaira szedett, karikára szelt hagyma, ropogósra kisütve.

Ha nem volt kolbász, volt kerítés :)Tényleg finom vele, akár húsféle nélkül is.

Zöldbabhoz általában fasírtot szoktunk, vagy gombócot, vagy egybesültet, szeletelve.

2013. júl. 20. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Télvíz idején a tartalmas szárazbabfőzelékbe szoktunk füstölt tarját vagy csülköt főzni, de pl a csülköt elő kell főzni, mert mire megfőne, a bab szétfőne.persze a csontjáról leszedett majdnem kész csülök mehet a tarkabab főzelékbe, és a levét is fel kell használni hozzá.
2013. júl. 20. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. júl. 20. 13:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!