Mit tegyek hogy a meggy leve ne színezze el a sütemény tésztáját?
Szokták úgy is, hogy a meggyet már előző este kicsavarják a levétől, tésztaszűrőbe teszik egy fazék fölé, és még éjszakára hagyják csurogni.
Ha nem belekavarod, hanem pl. egy réteg tészta tetejére egy réteg meggyet akarsz, akkor a tésztát kend meg valami (barack) lekvárral, szórd meg egy vékony sor zsemlemorzsával, és annak a tetejére egy sor diót, majd úgy pakold rá a meggyet. Ezek beisszák az esetlegesen még kicsorgó meggylét, de nem engedik le a tészáig, a tésztád szép sárga marad.
A fagyos meggy nem jó megoldás, mert lehűti a tésztát, így másképpen sül. a meggy (és pl a málna is) mindenképpen elszínezi a sárga piskótát, akármit is teszünk vele.sajnos tapasztalat.
én úgy oldom meg, hogy a tésztába teszek fahéjat vagy kakaót, és semmi sem látszik a zöldes elszíneződésből. lemondtam már rég a sárga meggyes piskótáról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!