Lenne egy pár brownie-s kérdésem! (? )
1. Sima liszt helyett zabpehelylisztet szeretnék használni. Ugyanolyan jó lesz azzal is?
2. Cukor helyett édesítőt tennék bele. Érződni fog az ízén, hogy nem igazi cukor van benne?
3. Ízesíthetem mandula aromával?
4. Többféle receptet olvastam és mindenhol máshogy írják, hogy hogyan keverjük össze a hozzávalókat. Mindegy hogy a kakaót a liszttel vagy az olvasztott vajjal keverem össze előbb?
5. A sütőt légkeverésesre állítsam vagy simára?
Zabpely lisztel nem lesz jó : Tapasztaltbol írom :
Az édesitő semm jó : ez is tapasztalat :
Ha browint szeretnél csinálni akkor tedd félre kicsit az egésszéges élet modot :
A NIGELLA féle brawnit sütöm évek óta : Abszolut nem egésszéges ,de néha kell bünőzni .Nagyon sok receptet kipróbáltam nekem ez lett a kedvenc.
Csokis-diós brownie
Hozzávalók
• 375 gramm szobahőmérsékletű vaj
• 375 gramm étcsoki (kb. 4 tábla)
• 6 egész tojás
• 1 evőkanál vaníliakivonat
• 37,5 dkg porcukor
• 22,5 dkg liszt
• 1 teáskanál só
• 30 dkg darabolt dió
1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy kb. 33×22 cm-es, 5-6 cm magas tepsit kibélelünk sütőpapírral - az oldalán is!
2. A csokit és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk, összekeverjük. (Ha a vaj nem szobahőmérsékletű, tovább kell szöszölni az olvasztással, ezért vegyük ki hamar a vajat a hűtőből, időt spórolunk vele!) Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a vaníliával és a cukorral. Egy másik tálba kimérjük a lisztet és a sót. A diót összedaraboljuk, én mozsárban püföltem rajta párat.
3. Egy kicsit hagyjuk hűlni a csokis-vajas keveréket, majd ezután lassan öntsük a cukros tojáskoz, keverjük össze, utána mehet bele a dió és a sós liszt. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát a tepsibe.
4. 25 percig süssük. Akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos (úgy néz ki, mintha nyers lenne; nem az). A kiszáradt brownie nem jó, és fontos tudni, hogy még hűlés közben is sül, ezért kell időben kivenni. Ha kihűlt (tényleg várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, akkor lesz belül is finom omlós a tésztája!), kockára
Köszi a receptet, de biztos, hogy nem fogok bele cukrot rakni, max édesítőt.
Mi baj van a zabpehellyel? Palacsintát már csináltam belőle és nekem ízlett.
Palacsinta nekem is finom lett :
Viszont a zabpehely liszt a Brownie -nak nem adta meg a megfelelő állagott . És kicsit furcsa volt ízre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!