Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Máról maradt főtt (pürésített)...

Máról maradt főtt (pürésített) krumpliból mit tudok csinálni holnap?

Figyelt kérdés
Főtt krumpli, vaj, só van benne.
2009. okt. 17. 22:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Krumplis pogácsát.
2009. okt. 17. 22:05
 2/9 anonim ***** válasza:
Krumplipogácsát. Vagy burgonyakrokettet, krumplifánkot, lángost, bújtatott pörköltet, hamis krumplistésztát, ah még sült hagymát meg paprikát keversz bele.
2009. okt. 17. 22:05
 3/9 anonim ***** válasza:

isteni krumplilángost! Csak keverd össze annyi liszttel, hogy gyúrható, nyújtható tészta legyen + kis só, bors esetleg fokhagymapor. Vékony lapra nyújtani, derelye vágóval rombuszalakokat vágni, és kisütni olajban. Imádom!

De a burgonykrokett is jó.

2009. okt. 17. 22:06
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát ledöbbentem... leültem, hogy beírom ezt a kérdést, erre itt van :D Nekem is van némi maradék krumplipürém... az utolsót kérdezném, hogy akkor is meg lehet csinálni, ha tej is van benne?

Esetleg valami olyasmi, amit nem zsírban/olajban kell kisütni??

2009. okt. 17. 22:08
 5/9 anonim ***** válasza:
krokettet
2009. okt. 17. 22:47
 6/9 anonim ***** válasza:
a krumplilángos úgyis jó, ha tejes a krumplipüré, igen, sőt néha teszek bele kis tejfölt is. olvastam valahol egy burgonyakosárka receptet, amit tepsiben kell formában sütni és abban valami töltelék volt. keressetek rá a neten.
2009. okt. 17. 22:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Krokett lett belőle, az életben többet nem csinálok! Ízesítésre jó volt, de rengeteg olajat beszívott, emiatt össze sem lehet hasonlítani a "készen vett"-tel! (Ha már egészségtelent akarunk enni, megvesszük azt.) Rengeteget játszottam, míg egyáltalán tuti átsült, sok kosszal, totyogó kislányom is ott sürgött-forgott, nem volt egyszerű, ráadásul betegek is vagyunk, és az egészet ki lehet dobni. :(
2009. okt. 18. 21:48
 8/9 anonim ***** válasza:

:( Sajnálom...

(Mi meg nem voltunk itthon egész nap, így szerintem holnap már nem csinálok semmit éppen amiatt, hogy tejes a krumplipüré maradék... szóval, bármennyire is sajnálom, ez a maradék már odavan, nem szívesen csinálok belőle semmit. Majd a legközelebbinél, de akkor inkább pogi, krokett törölve!)

2009. okt. 18. 22:37
 9/9 A kérdező kommentje:

Bocs, hogy elvettem a kedved! :(

Hát nálunk így történt, azért nem biztos, hogy másnál is! Más család, más ízlésvilág, szokások...stb.

A túl olajos dolgokat sosem szerettem, lángost pl, ez volt az első (és valószínűleg utolsó) krokettem, és a készen vett krokett íze alapján nem gondoltam volna, hogy ennyit felszív.

2009. okt. 19. 02:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!