Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szakavatott sütisek! Hogyan...

Szakavatott sütisek! Hogyan lehet az olvasztott csokit hosszabb ideig azonos hőfokon és halmazállapoton tartani?

Figyelt kérdés

Már nem először járok így:

gőz fölött megolvasztom a csokit (ahogy kell), de mire minden kis sütit bevonnék, addigra (érthetően) a víztartalma elpárolog és ragacsos massza lesz belőle, így mindig csak az első darabok lesznek szépek.

Próbáltam már úgy is, hogy kis vizet és olajat teszek hozzá, de akkor is hasonló a végeredmény, csak talán kicsit lassabban.

Mit kéne csinálni?



2013. júl. 8. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Tartsd gőz felett. Én így szoktam vagy, amikor újra besűrűsödik, akkor megint felolvasztom.
2013. júl. 8. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A víz ne érjen a csokis edény aljához. Minden 10 deka csokihoz tegyél egy evőkanál olajat, és úgy olvaszd fel. Ha megolvadt, akkor hagyd az edény fölött, és úgy vond be a csokikat. Ha már kezd kihűlni, akkor melegítsd fel újra.

Vizet semmiképpen ne tegyél a csokiba, mert összeránthatja.

2013. júl. 8. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi, nem érte az edény alját a víz, erre mindig figyelek.

Sőt, most már arra is figyeltem, hogy nagyon alacsony hőfokú volt a víz alatta, hogy ne zubogjon.

Én mindig rajta tartom az edényt. Lehet hogy ez a baj, ha megolvadt, le kéne venni?


Vagy már arra is gondoltam, hogy nem jó a csoki, amit használok? Mert nem "tortabevonó", annak nem szeretjük az ízét, hanem LIDL saját márkás étcsoki.

2013. júl. 8. 15:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Keverj bele vajat!
2013. júl. 8. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne keverj hozzá semmit. Én úgy szoktam, hogy ha megfelelő hőmérsékletű és állagú, akkor leveszem a gőzről; amíg tudom, használom; és ha kezd besűrűsödni, kicsit visszateszem melegedni. Ne hagyd túlmelegedni, mert attól összeugorhat, és ha túl forrón használod, akkor nem is fog megszilárdulni a bevonat.
2013. júl. 8. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Ó igen, pont ez történt ma. :(

De azért megettük a cuccot, mert az íze így is jó volt, csak hát az állaga...


Nehezítő tényező volt, hogy pont amikor felolvasztottam, mennem kellett popsit törölni, meg vinnyogni is kezdett egy gyerek... :D


Így nem teljesen tudtam kontrollálni a folyamatot.

De legközelebb ügyesebb leszek! :)

2013. júl. 8. 21:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!