Szakavatott sütisek! Hogyan lehet az olvasztott csokit hosszabb ideig azonos hőfokon és halmazállapoton tartani?
Már nem először járok így:
gőz fölött megolvasztom a csokit (ahogy kell), de mire minden kis sütit bevonnék, addigra (érthetően) a víztartalma elpárolog és ragacsos massza lesz belőle, így mindig csak az első darabok lesznek szépek.
Próbáltam már úgy is, hogy kis vizet és olajat teszek hozzá, de akkor is hasonló a végeredmény, csak talán kicsit lassabban.
Mit kéne csinálni?
A víz ne érjen a csokis edény aljához. Minden 10 deka csokihoz tegyél egy evőkanál olajat, és úgy olvaszd fel. Ha megolvadt, akkor hagyd az edény fölött, és úgy vond be a csokikat. Ha már kezd kihűlni, akkor melegítsd fel újra.
Vizet semmiképpen ne tegyél a csokiba, mert összeránthatja.
Köszi, nem érte az edény alját a víz, erre mindig figyelek.
Sőt, most már arra is figyeltem, hogy nagyon alacsony hőfokú volt a víz alatta, hogy ne zubogjon.
Én mindig rajta tartom az edényt. Lehet hogy ez a baj, ha megolvadt, le kéne venni?
Vagy már arra is gondoltam, hogy nem jó a csoki, amit használok? Mert nem "tortabevonó", annak nem szeretjük az ízét, hanem LIDL saját márkás étcsoki.
Ó igen, pont ez történt ma. :(
De azért megettük a cuccot, mert az íze így is jó volt, csak hát az állaga...
Nehezítő tényező volt, hogy pont amikor felolvasztottam, mennem kellett popsit törölni, meg vinnyogni is kezdett egy gyerek... :D
Így nem teljesen tudtam kontrollálni a folyamatot.
De legközelebb ügyesebb leszek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!